Ana içeriğe atla

Acısı Geçer, Lezzeti kalır!

Sebzeler içinde en çok can yakan sebze olan biberin yararlarını biliyor musunuz? Detaylar MSN Kadın’da!
Acısı Geçer, Lezzeti kalır!
Acısı Geçer, Lezzeti kalır!
Acısı, tatlısı, kurutulmuşu, közlemesi, kızartması, süslüsü, sivrisi, dolması, tavası, turşusu gibi onlarca çeşitle karşımıza çıkan biber; ne kadar acılığıyla dil yaksa da son derece faydalı bir sebzedir.
A-B-C-D vitaminlerini aynı anda bünyesinde barındırır.
Özellikle acı biber, dozunda yenirse mide için çok faydalıdır.
Antioksidan özelliği vardır.
Kalp rahatsızlıklarını ve kanseri önlediği söylenir.
Yeşil Biber:
C vitamini ve yiyeceklerde nadiren bulunan P ve K vitaminlerini içerir. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını sağlar. A, B ve D vitaminlerini bir arada bünyesinde bulunduran nadir sebzelerdendir.
Dolmalık Kırmızı Biber:
Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Mide suyu ve tükürük oluşumunu fazlalaştırır. Sindirimi kolaylaştırır. Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir.
Kırmızı Biber:
Kansere karşı iyi bir savaşçıdır. Kolesterol düşürücü özelliği vardır. Mide asidini düzenler ve mikraop öldürücü etkiye sahiptir.
Kırmızı Acı Biber:
Özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliği bilinir. Uykusuzluğa ve kalp sağlığına iyi gelir. Kadın ve erkeklerde cinsel isteği arttırır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pendik Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü

Soruşturma derinleşiyor, kazdıkça kemik çıkıyor

Q1 fort otosan'ın olmassa olmazı