Acısı Geçer, Lezzeti kalır!
Sebzeler içinde en çok can yakan sebze olan biberin yararlarını biliyor musunuz? Detaylar MSN Kadın’da!
Acısı Geçer, Lezzeti kalır!
A-B-C-D vitaminlerini aynı anda bünyesinde barındırır.
Özellikle acı biber, dozunda yenirse mide için çok faydalıdır.
Antioksidan özelliği vardır.
Kalp rahatsızlıklarını ve kanseri önlediği söylenir.
Yeşil Biber:
C vitamini ve yiyeceklerde nadiren bulunan P ve K vitaminlerini içerir. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını sağlar. A, B ve D vitaminlerini bir arada bünyesinde bulunduran nadir sebzelerdendir.
Dolmalık Kırmızı Biber:
Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Mide suyu ve tükürük oluşumunu fazlalaştırır. Sindirimi kolaylaştırır. Romatizma, mafsal ve diş ağrılarını azaltır, krampları giderir.
Kırmızı Biber:
Kansere karşı iyi bir savaşçıdır. Kolesterol düşürücü özelliği vardır. Mide asidini düzenler ve mikraop öldürücü etkiye sahiptir.
Kırmızı Acı Biber:
Özellikle kanser hücrelerini yok eden özelliği bilinir. Uykusuzluğa ve kalp sağlığına iyi gelir. Kadın ve erkeklerde cinsel isteği arttırır.
Yorumlar