Kayıtlar

Kasım 22, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

“Dünyanın en yaşlı koyunu” öldü

Resim
Avustralya’da, Guinness Rekorlar Kitabına göre “dünyanın en yaşlı koyunu” olan 23 yaşındaki “Lucky” (Şanslı) sıcaktan telef oldu. “Lucky”nin sahibi Delrae Westgarth, ülkenin güneydoğusunda bulunan Victoria eyaletindeki çiftliğinde yaşayan koyununun, bölgeyi vuran sıcak dalgasına dayanamadığını söyledi. Westgarth, aynı cinsteki koyunlar ortalama 10-12 yıl yaşarken, “Lucky”nin 23 yıl 6 ay 28 gün yaşadığını belirtti. Sıcaktan etkilenmemesi için koyunu kapattığı yere klima taktırdığını söyleyen Westgarth, ancak bunun da yeterli olmadığını kaydetti. “Lucky”, 2007’de 21 yaşındayken Guinness Rekorlar Kitabına girmişti.

4 yaşında okuldan atıldı

Resim
Yaramazlıklarıyla öğretmenlerini canından bezdiren 4 yaşındaki afacan okuldan atıldı. Öğretmenlerine saldırdığı ve şiddet eğilimi nedeniyle arkadaşlarının korkulu rüyası haline geldiği iddia edilen McKenzie Dunkley'in ailesi ise bir yandan çocuklarının yeni bir okul bulamayacağından endişe ederken bir yandan da iddiaları yalanlayarak, 'o sadece sevimli 4 yaşında bir çocuk' diyor. 27 yaşındaki anne Shelley Dunkley ise oğlunun okula alışmaya çalışan küçük bir çocuk olduğunu ve evde herhangi bir olumsuz davranışı olmadığını söylüyor. Aile çocuklarına öğretmenler tarafından yeterince ilgi gösterilmediğini ve okuldan atılmasının doğru bir yöntem olmadığını belirtiyor.

Çırılçıplak öğrenciler ile ders

Resim
bild.de “Öğrencilerin ne kadar güzel oldolduğunu değil, ne kadar 'utanmaz' olduğunu göstermek” amacıyla amfiyi çırılçıplak doldurdular... Almanya'da Magdeburg Üniversitesi'nden 15 kadar öğrenci 'un.geniert' projesi kapsamında 2010 takvimi için soyundu. Projeye katılan öğrenciler “Öğrencilerin ne kadar güzel olduğunu değil, ne kadar 'utanmaz' olduğunu göstermek amacıyla" böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Hatta gönüllülerden biri olan 25 yaşındaki Anka Mauth “Ailem bu konuda hiçbir şey bilmiyor, muhafazakar bir şekilde yetiştirildim" diyor. Bağış yoluyla finanse edilen projede tüm gelirler yeni bir takvimin hazırlanmasına harcanacak.