Kayıtlar

Kasım 8, 2009 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

ESKİ SEVGİLİYE ÖLÜMCÜL TUZAK

Resim
İSTANBUL Sultanbeyli'de elleri bağlandıkdan sonra boğazı bıçakla kesilip cesedi yakılan Selahattin Şenli’nin aynı yerde çalıştığı 17 yaşındaki T.Ö. ile zorla birlikte olmak istediği için öldürüldüğü ileri sürüldü. T.Ö.'nün birlikte yaşadığı sevgili Bekir A., cinayeti işledikten sonra Selahattin Şenli'yi tanınmaması için yaktığını söyledi.Aydost Ormanı’nda 5 gün önce akşam saatlerinde ihbar sonucu yanmış bir erkek cesedi bulundu. Yapılan incelemede olayı yeri yakınında Selahattin Şenli’ye ait minibüs bulundu. İnceleme sonunda ölen kişinin de Selahattin Şenli olduğu anlaşıldı.Yapılan araştırma Selahattin Şenli’nin, Soğanlık’da işleri kötü gidince işlettiği marketin devir ettiği ve aynı markette müdür olarak çalışmaya devan ettiği belirlendi. Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro Amirliği dedektifleri Selahattin Şenli’nin telefonla en son yanında çalışan 17 yaşındaki T.Ö. ile görüştüğünü ortaya çıkardı. Bunun üzerine harekete geçen polis, T.Ö. ile imam nikahlı eşi Bekir A.’yı göza

7 KIZ ÖĞRENCİ İNTİHARA KALKIŞTI

Resim
Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde aynı ilköğretim okulunda öğrenim gören 4 kız öğrencinin, birlikte hap içerek intihar girişiminde bulunduğu iddia edildi. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, aynı okulun öğrencileri F.E. (13), M.E. (13), N.D. (13) ve Ö.F’nin (12) yanı sıra 3 kızın, daha önce sürekli buluştukları yere giderek birbirleriyle anlaşıp okul ve aileleriyle ilgili sorunları nedeniyle intihar etmeye karar verdiği öne sürüldü. Bu karardan bir gün sonra Moymul Mahallesi’nde F.E’nin babaannesinin evinde toplanan F.E, M.E, N.D. ve Ö.F’nin, evlerinden getirdikleri hapları bir tabakta karıştırarak yuttuktan sonra evlerine geri döndüğü, diğer 3 kızın ise intihar düşüncesinden vazgeçtiği iddia edildi. Evlerinde rahatsızlandıkları için aileleri tarafından Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesine kaldırılan 4 kızın, hayati tehlikeleri bulunma ihtimaline karşı gözlem altında tutulduğu öğrenildi.Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kök hücre, farelerin beynini onardı

Resim
Kök hücre nakliyle fareler, radyoterapi nedeniyle azalan bilişsel becerilerini yeniden kazandı. Araştırmaya imza atanlardan California Üniversitesinden Dr. Charles Limoli ve ekibi, insan kök hücrelerini radyoterapi gören farelere nakletti. Kök hücreler, beynin sinir hücrelerinin artmasını sağlayan bölümüne, beyin hücrelerine yöneldi. Bilim adamları, insan kök hücreleri nakledilen farelerin, radyoterapiden 4 ay sonra öğrenme ve hatırlama becerisinin normal sayılabilecek düzeye geldiğini gördü. Radyoterapi gören, ancak kök hücre nakli yapılmayan farelerin bilişsel becerisinin yarısından fazlasını kalıcı olarak kaybettiği belirlendi. Limoli, araştırma sonuçlarının, kök hücrelerin radyasyon nedeniyle zarar gören beyin dokularını onarabildiğinin ilk kanıtı olduğunu belirterek, başka araştırmaların bir gün kök hücrelerinin radyoterapinin farklı yan etkilerini gözlemlemek ve hatta ortadan kaldırmak için kullanılabileceğini vurguladı. Şimdi araştırmacılar, radyasyon almış beynin nasıl onarıldı

KADININ CİNSEL ORGANI DÜŞTÜ!

Resim
Rahmi ve idrar torbası cinsel organının dışına çıktı!ABD’nin Washington Eyaleti’nde 39 yaşındaki bir kadının cinsel organı ‘’düştü’’ Allison Henry’nin rahatsızlığı, ikinci çocuğuna hamile olduğu sırada başladı. Rahminden sürekli kan gelen ve cinsel organında bazı değişiklikler olduğunu fark eden Henry’ye doktorlar bir tanı koyamadı. Birkaç ay sonra Henry’nin rahmi ve idrar torbası cinsel organının dışına doğru çıkmaya başlamıştı. Hemen hastaneye giden Henry, rahminin idrar torbası ve ince bağırsağıyla beraber cinsel organından sarktığını öğrendi. Rahim prolapsı tanısı koyulan Henry, geçirdiği zorlu ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Açlık sınırı 870 TL oldu

Resim
Memur-Sen, Eylül ayında 859 TL olan açıklık sınırının Ekim'de 869.6 TL'ye yükseldiğini açıkladı. Memur-Sen’in yaptığı araştırmaya göre, yaz sebze ve meyvelerinin fiyatlarının arttığı Ekim ayında, kışa hazırlık olarak alınan giyim ürünlerinin fiyatları da artış gösterdi. Eylül ayında 856 TL olan açlık sınırı, Ekim ayında 869.6 TL olarak tespit edildi. Ekim ayında Türkiye’de 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar ise 2 bin 333 TL olarak belirlendi.