Kayıtlar

Eylül 12, 2010 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kilo Verdiren İpuçları!

Resim
Kilo sorunu yaşıyorsanız, bazı küçük ipuçları zayıflamanıza yardımcı olabilir. Detaylar MSN Kadın’da! Yemeklerde her zaman küçük tabak kullanın. Canınız pasta yemek istediğinde 20 dakika bekleyin. Abur cubur yerine küçük taneli meyvelere yönelin. Akşam yemeklerini mutlaka hafif yiyin. Kalorisi az olan mönüsü olan restoranlara gidin. Haşladığınız sebzelerin suyunu için. Meyve ve sebze ağırlıklı diyetleri tercih edin. Et ve balığı alüminyum folyo içinde pişirin. Haftanın bir gününü meyve günü ilan edin. Haftanın bir gününü pirinç günü ilan edin. Besinleri mümkün olduğunca ince ince doğrayın. Bir hafta boyunca yediğiniz her şeyi not edin. Öğleden sonra 1 adet katı yumurta yiyin. Çekirdekli meyvelerin çekirdeklerini bir süre ağzınızda tutun. Zayıflamayı keyifli hale getirecek ödüller belirleyin. Sevdiğiniz şeyleri küçük porsiyonlar halinde hazırlayın. Her lokmanızı 20 kere çiğneyin. Öğün saatlerine dikkat edin.

Acısı Geçer, Lezzeti kalır!

Resim
Sebzeler içinde en çok can yakan sebze olan biberin yararlarını biliyor musunuz? Detaylar MSN Kadın’da! Acısı Geçer, Lezzeti kalır! Acısı, tatlısı, kurutulmuşu, közlemesi, kızartması, süslüsü, sivrisi, dolması, tavası, turşusu gibi onlarca çeşitle karşımıza çıkan biber; ne kadar acılığıyla dil yaksa da son derece faydalı bir sebzedir. A-B-C-D vitaminlerini aynı anda bünyesinde barındırır. Özellikle acı biber, dozunda yenirse mide için çok faydalıdır. Antioksidan özelliği vardır. Kalp rahatsızlıklarını ve kanseri önlediği söylenir. Yeşil Biber: C vitamini ve yiyeceklerde nadiren bulunan P ve K vitaminlerini içerir. P vitamini ile damarları yumuşatır, kanamaları önler. K vitamini ile kanın pıhtılaşmasını sağlar. A, B ve D vitaminlerini bir arada bünyesinde bulunduran nadir sebzelerdendir. Dolmalık Kırmızı Biber: Bulaşıcı hastalıklara karşı etkilidir. Bulaşıcı hastalıklara karşı vücudun direncini arttırır. Mide suyu ve tükürük oluşumunu fazlalaştırır. Sindirimi kolaylaştırır.

Vitamin ve Mineral Deposu Balık!

Resim
Balık en önemli besin kaynaklarımızdan biridir. Yararları saymakla bitmez ancak hangi mevsimde hangi balığı yemeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Detaylar MSN Kadın’da ! Vitamin ve Mineral Deposu Balık! Barbun: Tekir ile çok karıştırılan bu balığı, temmuz ve ekim ayarlı arasında yemelisiniz. Tekir:  4 mevsim yenilebilecek bu balığın en lezzetli zamanı, barbun gibi temmuz ve ekim arasındadır. Kefal: Sonbahar, kış ve ilkbaharda lezzetlidir. Kefal kirli suları seven bir balık olduğundan, nerede tutulduğu önemlidir. Aksi takdirde sağlık açısından tehlikeli olabilir. Karagöz: her mevsimde yenebilen bir balıktır. Özellikle mayıs ve temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir. Dil Balığı: Yerli balıklarımızdandır. Ege ve Akdeniz’de bolca tutulur. Her mevsim yenebilir. En lezzetli zamanı ise, kasım ile şubat ayları arasındadır. Çipura: Her mevsimde yenebilen balıklardandır. Lüfer: Eylül ortasından ocak sonuna kadar zamanı vardır. Çinekop: Mevsimi kısa süren balıklardandır. Eylül