Gözler Avrupa'da

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki şampiyonluk yarışından galip ayrılan taraf, Devler Ligi’ne üçüncü ön elemeden girecek.

Fenerbahçe; ikinci ve üçüncü ön elemede seribaşı. Galatasaray'ın durumu; Fransa, Romanya, Hollanda, İtalya, Portekiz, Ukrayna ve İsviçre'de son karşılaşmalarda alınacak sonuçlara bağlı..

Ülkemizi önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray ve Fenerbahçe'nin temsil etmesi kesinleşti. Şampiyonumuz 3. ön elemeden, lig ikincimiz 2. ön elemeden girecek. Fenerbahçe 51.468 puana sahip olduğu için her iki eleme turunda da seribaşı olma avantajına sahip. Galatasaray ise ikinci olursa 2. ön elemede seribaşı olacak ama 30.468 olan puanı 3. ön elemede seribaşı olmasına büyük ihtimalle yetmeyecek. Birçok ülkede liglerin sona ermesine sayılı maçlar kalmış olsa da sıralamaların tam netleşmemesi nedeniyle hangi ülkelerden hangi takımların Devler Ligi'ne gireceği belli değil. Şu andaki puan durumları göz önüne alınarak yapılan bu çalışmada takımlarımızı ön elemelerde ciddi rakipler kadar, kolay sayılacak ekiplerin de beklediği görülüyor. 2. ön elemedeki seribaşı olmayanlar içinde Göteborg (İsveç), Anorthosis (Kıbrıs RK), Tampere (Finlandiya), Dinamo Tiflis (Gürcistan) öne çıkan takımlar.YÜKSEK UEFA PUANLI TAKIMLAR GELMEMELİ Galatasaray'ın 3. ön elemede seribaşı olabilmesi için liglerinden yüksek UEFA puanlı takımlar gelmemeli. Fransa'da Marsilya'nın değil Nancy'nin üçüncü olması; İtalya'da Sampdoria'nın, İspanya'da Santander'in dördüncü, Portekiz'de Guimaraes'in üçüncü olması; Romanya'da Cluj'un ikinci olması; Hollanda play-off finalinde Twente'nin Ajax'ı alt etmesi; İsviçre'de Young Boys'un şampiyon olması hep Cimbom'u 3. ön elemede seribaşılığa yaklaştıracak sonuçlar. Bunların ne kadarının gerçekleşeceği Galatasaray'ın 3. ön elemedeki torbasını belirleyecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ