Gece yarısı mağaza açılışında izdiham

Tahsin ÜLKER/ADANA, (DHA)

Ucuz ürün almak isteyen 20 bin kişi demir kapıyı kırdı, birbirini ezdi

AVRUPA’nın ünlü elektronik ürün mağazalar zinciri Media Markt’ın Adana mağazasının gece yarısı yapılan açılışına katılan yaklaşık 20 bin kişi izdihama neden oldu. Açılış saati gelmesine rağmen kapılar açılmayınca kalabalıktan görevlilere pet şişe fırlatıldı. Kapalı demir kapıyı kırıp içeriye giren kalabalıktan onlarca kişi ezilme tehlikesi atlatırken, çok sayıda hırsızlık olayının yaşandığı mağazada vatandaşlar indirimli ürünleri almak için birbiriyle yarıştı.
2007’nin Eylül ayından bu yana Türkiye’de 8 mağazaya ulaşan Media Markt, Adana’da M1 Tepe Alışveriş Merkezi’nde 5 bin 700 metrekarelik mağazasını gece yarısı hizmete açtı. Açılış nedeniyle özel indirimli ürünlerden almak isteyen vatandaşlar, saatler öncesinden mağaza önünde toplanmaya başladı. Vatandaşlar için mağaza önünde güvenlik bariyeri oluşturulurken, açılışta 250 güvenlik görevlisi ve 75 personel görev yaptı. Erkenden mağazaya gelen yaklaşık 20 bin kişi, dışarıda saatlerce açılışı bekledi. Yoğun kalabalık nedeniyle alışveriş merkezinin otoparkına sığmayan araçlar, Öğretmenler Bulvarı kenarına üçlü sıra şeklinde park edildi.

3 KİLOMETRELİK KUYRUK
Ucuz ürün almak için gelen binlerce kişi, mağaza çevresinde 3 kilometrelik kuyruk oluşturdu. Mağaza yetkilileri, uzun süre sıra bekleyen müşterilerine dürüm dağıttı. Açılış saati olan 24.00 geldiğinde vatandaşların sabırsızlığı arttı. Bekleyenler, yetkililerden kapıların açılmasını istedi. Ancak yoğun izdiham nedeniyle kapılar açılmayınca sinirlenen vatandaşlar, görevlilere pet şişe fırlattı. Pet şişelerden biri kadın mağaza görevlisinin yüzüne isabet edip, yaralanmasına neden oldu. Bir süre sonra barikatı aşanbinlerce kişi, ürün girişinin yapıldığı arka bölümdeki kapının önünde toplandı. Açılışı beklemeden kapıyı kıran vatandaşlar, mağazaya hücum etti. Kapıdan girmek için çabalayanlar birbirini ezdi. Yaşanan izdihamda, onlarca kişi kapı önünde sıkıştı, bazıları baygınlık geçirdi. Yaklaşık 1 saat süren izdihamı güvenlik görevlileri önleyemeyince polisten yardım istendi.

ÇOK SAYIDA ÜRÜN ÇALINDI
Vatandaşlar açılışa özel indirimli fiyatla satılan elektronik eşyalardan almak için birbirleriyle yarıştı. Çok sayıda hırsızlık olayının da yaşandığı mağazada, bazı kişiler aldıkları ürünü kasadan geçirmeden izdihamdan yararlanarak giriş yaptıkları kapıdan çıkmaya çalıştı. Güvenlik görevlileri, aldıkları ürünlerin parasını vermeden götürmek isteyen birkaç kişiyi yakalayıp, polise teslim etti.
İzdiham nedeniyle yapılması planlanan açılış töreni yapılamadı, açılış kurdelesi de kesilemedi. Kadınlar, çocuklar ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta mağaza içerisinde koliler halinde dizilen ürünler kısa sürede tükendi. Bir süre sonra takviye polis ekiplerinin gelmesi ve mağaza görevlilerinin çabalarıyla yaşanan kargaşa yatıştırıldı.

‘KRİZİN PANZEHİRİ YATIRIM’
Media Markt Türkiye Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdürü Nuri Topatan, Avrupa’nın 1 numaralı teknoloji marketi olan Media Markt olarak krize rağmen istihdama devam ettiklerini söyledi. Türkiye genelinde yaklaşık bin çalışanlarının bulunduğunu belirten Topatan, "Adana mağazamızda 75 kişi istihdam edeceğiz. Yıl içinde açacağımız yeni mağazalarla yaklaşık bin kişiye daha istihdam sağlayacağız. Krize karşı en iyi panzehir yatırımdır. 2015 yılına kadar hedeflerimiz şimdiden belli. 2010 yılı sonunda hedefimiz Türkiye’de sektör birincisi olmak” diye konuştu. Topatan, açılışlarını gece yarısı yapmalarına rağmen Adanalıların gösterdiği ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ