Sultanbeyli 'AK Parti' diyor


Bir zamanlar kaçak şehir olarak adlandırılan Sultanbeyli, TEM otoyolundan sonra bu hale geldi. TEM otoyolunun ardından hızla ve çarpık büyümeye sahne olan Sultanbeyli, 1987'de belde belediyesi oldu. İlk yerel seçimleri 26 Aralık 1989 tarihinde yapılan Sultanbeyli, 1992 yılında da ilçe oldu.





Anadolu yakasının önemli yerleşim bölgelerinden biri olan ilçeye hem TEM yolundan, hem de E-5 karayolundan ulaşım sağlanıyor. Toplu taşıma araçlarıyla ilçeye ulaşım oldukça rahat. İlçeden Kartal, Ümraniye, Kadıköy, Üsküdar, Bostancı, Levent-Metro ve Topkapı istikametlerine sürekli toplu taşıma araçları sefer yapıyor. Yüzölçümü 35 kilometrekare olan ilçe, İstanbul'un en yüksek dağı olan 537 rakımlı Aydos Dağı ile Teferrüç Dağı arasındaki alanı doldurmakta. Kartal ve Pendik ilçeleriyle çevrili ilçenin 15 mahallesi var. 1985'te 3 bin 600 nüfuslu bir köy olan Sultanbeyli, 20 yılda 272 bin kişinin yaşadığı büyük bir ilçe haline geldi.

İlçe, hemen her bölgeden insanın gelip yerleştiği için farklı kültür alışkanlıkları, örf ve âdetleri bünyesinde topladı. İlçede en önemli ekonomik faktör inşaat sektörü. Halk geçimini genellikle inşaat sektöründe çalışarak sağlıyor. İlçede fazla sanayi tesisi bulunmadığından halkın bir kısmı çevre ilçelerdeki işyerlerinde çalışarak hayatlarını sürdürüyor.

AK Parti 29 Mart'ta Sultanbeyli Belediye başkanlığı için kan değişimine giderek mevcut başkan Alaattin Ersoy'un yerine Hüseyin Keskin'i aday gösterdi. Saadet Partisi avukat Halil İbrahim Arıkan'la seçmen karşısına çıkarken, MHP Saffet Peker'i, CHP Sultanahmet Camii eski imamlarından Osman Nuri Bedir'i ve DP Ömer Yenişeker'i aday gösterdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ