Hazırlık ve Testler

Hazırlık aşamasının temeli, ayrıntılı öykü alınması ve jinekolojik muayenedir. Muayene sırasında özellikle vajinal ultrason temel araçtır. Vajinal ultrasonda, rahmin yapısı içerisinde perde, myom, polip gibi rahatsızlıkları içerip içermediğine ve aynı zamanda da rahim zarı denilen endometriumun değerlendirilmesi çok önemlidir. İkinci görünen organ ise yumurtalıklardır. Yumurtalıklarda kistlerin varlığı ve yumurtlamanın gerçekleşip gerçekleşmediğine dair bulguların saptanmasının yanında en önemli bulgulardan biri de yumurtalık rezervinin tespit edilmesidir. Bu tespit bir yandan hastanın tedavideki şansını ve izlenecek yönü etkilerken, bir yandan da tedavide seçilecek ilaç dozunu da etkileyebilmektedir.


Hastamız tedavi programına alınırken muayene sonrası laboratuar testleri çok önemlidir. Eğer vajinal ultrasonografi ve hastanın bize sağladığı öyküde bir şüphemiz yoksa tüp bebek öncesi rutin kanal filmine (HSG) gerek duymayız. Ancak bazı tekrarlayan başarısızlıklarda hidrosalpenksi olasılığını ekarte etmek için, hastalarımızdan HSG istediğimiz durumlar olmaktadır.

Hastalarımızı programa alırken vajinal ultrasonografi sırasında rahim içi boşluğun görüntülenmesini sono-HSG denilen yöntemle rutin değerlendirdiğimiz için rutinimizde program öncesi histeroskopi yapılmamaktadır.

Hastalarımızdan rutin olarak istediğimiz kan testleri ise sırasıyla şunlardır:

Bayanda: Kan grubu, Kreatinin, SGPT, Tam kan sayımı, Açlık kan şekeri, Prolaktin, TSH, HBsAg, HCV ab, HIV 1+2 Ab, VDRL, Toxoplazma Ig G ve Rubella Ig G dir. Ayrıca bayanda bunun dışında smear testi ve tam idrara da istem yaptığımız testlerdendir.

Erkekte: HBsAg, HCV ab, HIV 1+2 Ab, VDRL.

Bu testlerde tedaviyi veya gebelik sürecini etkileyen bir olumsuzluk olmadığı taktirde tedavi başlatılmaktadır.

:antalyatüpbebek

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ