HABERLER


Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinde Çocuk Muayeneleri Başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ile 0-6 yaş arası çocuklara yönelik muayeneler ve sağlık kontrollerine başladı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ile 0-6 yaş arası çocuklara yönelik muayeneler ve sağlık kontrollerine başladı.

Çocukların gelişim evrelerinin yakından takip edilmesi için Denver Gelişim Testleri uygulanıyor.

Ücretsiz Sağlık Hizmetlerinden faydalanmak için ALO 153’ü arayın.. DEVAMINI OKU




ÜCRETSİZ Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinde Çocuklara da Hizmet Veriliyor…
İstanbul’un 30 noktasında kurulan Kadın ve Aile Sağlığı Merkezleri ve 5 Görüntüleme Merkezi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi kadın ve aile sağlığına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Hizmetler kapsamında hastalıkların erken tanısına yönelik koruyucu hekimlik hizmetleri, muayeneler ve gerekli tetkikler yapılıyor.
Bugüne kadar Kadın ve Aile Sağlığı hizmetleri ile sadece kadınların sağlık sorunları ele alınarak sağlık durumları ortaya çıkarılmaktayken yeni eklenen hizmetlerle çocuklara da hizmet verilmeye başlandı.
Çocukların 0-6 yaş dönemi gelişimleri takip edilerek bir çok hastalığın erken evrede önüne geçilmesi amaçlanıyor.

0-6 Yaş Sağlam Çocuk Takibi
Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerimizde 0-6 yaş arası çocukların düzenli kontrolleri yapılarak gelişimleri takip ediliyor.

Gelişim Geriliklerine Zamanında Müdahale Ediliyor
Merkezlerimizde yapılan Gelişim Testleri ile çocukların zihinsel ve bedensel gelişimleri yakından takip ediliyor.

Çocuklar İçin Gerekli Birçok Test ve Tahlil Merkezlerde Yapılıyor
Yapılan muayeneler ve gelişim testleri, doğuştan kalça çıkıklığı taraması amacıyla kalça ultrasonografisi; işitme-görme testleri, kansızlık, kolesterol ve idrar tahlilleri ile birçok gelişim bozukluğunun önüne geçilmesi hedefleniyor.

Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinde Kimler Nasıl Faydalanır?
15 yaş ve üzeri tüm kadınlar ve 0-6 yaş arası çocuklar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinden “ÜCRETSİZ”  olarak faydalanabilmektedir. Sosyal güvencesi olmayan hastaların ileri tetkik ve tedavi ücretleri belediye tarafından karşılanmaktadır.

ALO 153’ü arayarak Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinden randevu alan bayanlar T.C. kimlik numarası olan nüfus cüzdanını beyan ederek hizmetlerden faydalanabilirler.

Merkezlerin adresleri ve Randevu için bayanların İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ALO 153 çağrı merkezini araması yeterli.
Kaynak:İstanbul SAĞLIK AŞ

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ