Müslüman Kadının Cihadı...

Müslüman kadın İslam neslinin eğitimiyle meşgul olarak fiilen hayat boyu cihaddadır.
İslâm âilesi içindeki gayretleri cihaddır.
Beylerini, çocuklarını, kardeşlerini İslâmî faaliyetlere yönlendirmeleri, hanım kardeşlerine İslâmî hakikatleri anlatmaları cihad ibadeti sevabı kazandıracaktır.
Ayrıca Hac ibadeti, kadınlar için cihaddır.

Bununla birlikte Peygamberimiz’in (sav) hayatında iken kadınlara orduda kendilerine mahsus İslâmî ölçüler içinde bazı önemli görevlerin verildiği, ordunun geri hizmetlerinde çalıştıkları, gerektiğinde fiilen savaşa girdikleri ve düşmanla çarpıştıkları bilinmektedir.
Ensar’dan Ümmü Süleym ve Nesibe el-Maziniyye bu hanımlardandır.

Uhud Savaşının harbinin ikinci merhalesinde Hz. Fâtıma Nesibe Hanım da müslümanların yenilgiye uğradığı ve Peygamberimizin (sav) çevresinde bir avuç insanın kaldığı bir zamanda, elinde kılıçla Peygamberimiz’i (sav)korumuş ve ağır yara almıştı.
Halid b. Velid komutasında Yemame Savaşına katılana Nesibe (r.anhâ) bu savaşta büyük kahramanlık göstermiş, on iki yerinden yara almıştı.
Ümmü Atıyye ise yedi savaşa katılmıştı, hemşirelik yapmıştı.

İslam tarihinde ilk hastabakıcı hanımın Rüfeyde isimli bir hanım olduğu bildirilmektedir.
Hayber Gazası’na yedi hanım iştirak etmiş, cephe gerisinde gazilere su taşımış, yemeklerini hazırlamış, yırtılan elbiselerini yamamış, yaralarını sarmışlardır.
Efendimiz’in (sav) süt halası Ümmü Haram ise Peygamberimiz’in (sav) deniz yoluyla cihada katılma konusunda duasını almış, hicretin 28.yılında Hazreti Osman (r.a) zamanında Kıbrıs seferine kocası Übade bin Samit’le seksen yaşında olduğu halde katılmış, fetih esnasında karada ilerlerken Larnaka yakınlarında atından düşerek şehit olmuştur.
Larnaka’da Hala Sultan Türbesi onun adına 1570 yılında yapılmıştır...


Tüm Ümmet-i Muhammed'e (sav) hayırlı günler diliyoruz...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ