bitkisel çözümler



Katechin türevleri ve yüksek seviyede polifenolik Bileşenler içerir. İçeriğindeki katechinler termojenik etkiye ve yağ oksidasyonuna
yol açar. Yeşil çayın vücudun sabit enerji harcama düzeyini arttırdığı ve yağ oksidasyonunu sağladığı klinik testlerde tespit edilmiştir. Yeşil Çay ayrıca İçeriğindeki kafein ile termojenik etkiyi sağlamaktadır. Yeşil çay, Vücuttaki fazla kiloyu ve vücut yağlarını azaltıcı etkiye sahiptir. En önemli özelliklerinden birisi de verilen kiloların geri alınmasını engellemesidir. Sahip olduğu B vitamini kompleksleriyle karbonhidrat metabolizmasını çalıştırmasını sağlar.


Bu bitkinin Latince adı, Rosmarinus officinalis'dir ve deniz nemi anlamına gelir. Çünkü Biberiye genellikle deniz kıyısında yetişir. Biberiye, antik Romalılar tarafından tütsü olarak kullanılırdı ve bir efsaneye göre Hz. Isa bebekken bir Biberiye Biberiye, eklem ağrısı, kas ağrısı, iştah kaybı gibi küçük sindirim problemleri, hafif bulantı ve mide gazı tedavilerinde kullanılır. Biberiye yaprakları, çeşitli maddeler içerir. Bakteri öldürücüdür, sindirimi kolaylaştırır ve bağırsak bölgesini rahatlatır. Dahilen tentür ya da çay gibi, içecek olarak alınır. Biberiye yaprakları, sıkılarak uygulanabilir veya sıcak su içine bırakılarak ıslatılabilir ve yapraklar bükülerek de kullanılabilir.





Kolestrolü düşürücü ve kanın pıhtılaşmasını engelleyici etkisi vardır. Beynin çalışması ve gücü üzerine de etkili. Kan şekerinin dengede tutmaktaki etkisi ile kanda beynin enerji kaynağı olan glikoz yani kan şekeri sürekli kullanılabilir olduğundan pozitif etkisi vardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ