Ana içeriğe atla

Vitamin ve Mineral Deposu Balık!

Balık en önemli besin kaynaklarımızdan biridir. Yararları saymakla bitmez ancak hangi mevsimde hangi balığı yemeniz gerektiğini de bilmelisiniz. Detaylar MSN Kadın’da!
Vitamin ve Mineral Deposu Balık!
Vitamin ve Mineral Deposu Balık!
Barbun: Tekir ile çok karıştırılan bu balığı, temmuz ve ekim ayarlı arasında yemelisiniz.
Tekir:  4 mevsim yenilebilecek bu balığın en lezzetli zamanı, barbun gibi temmuz ve ekim arasındadır.
Kefal: Sonbahar, kış ve ilkbaharda lezzetlidir. Kefal kirli suları seven bir balık olduğundan, nerede tutulduğu önemlidir. Aksi takdirde sağlık açısından tehlikeli olabilir.
Karagöz: her mevsimde yenebilen bir balıktır. Özellikle mayıs ve temmuz ayları haricinde daha yağlı ve lezzetlidir.
Dil Balığı: Yerli balıklarımızdandır. Ege ve Akdeniz’de bolca tutulur. Her mevsim yenebilir. En lezzetli zamanı ise, kasım ile şubat ayları arasındadır.
Çipura: Her mevsimde yenebilen balıklardandır.
Lüfer: Eylül ortasından ocak sonuna kadar zamanı vardır.
Çinekop: Mevsimi kısa süren balıklardandır. Eylül ve aralık ayarlı arasında lezzetlidir.
Levrek: En güzel zamanı kış mevsimindedir. Ülkemiz denizlerinde 20 ile 60 cm arasında boyları olur.
Hamsi: Yaz aylarında yağsızdır.
İstavrit: Marmara’da 15-20cm, Ege’de 30 cm civarında olur. 10 cm altındakilere kıraça denir. Her mevsimde bulunur ancak lezzetli zamanları kasım ile şubat ayları arsındadır.
Sardalya: Kuzey Ege’de bolca yakalanan sardalyanın en lezzetli olduğu zaman, temmuz ile ekim ayları arasıdır.
Palamut: Eylül başından şubat ayının ortalarına kadar lezzetle yenebilir. Bu mevsim biraz yağlı olduğundan tavasını yapmanız tavsiye edilmez.
Kalkan: Her mevsim avlanan balıklardandır. Bütün sene boyunca yenebilir. En lezzetli zamanı ocak ile mart arasındadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ