Türk mutfağı dünya otellerine girecek


Türk mutfağının önemine dikkat çeken Four Seasons Hotel Bosphorus’un Genel Müdürü Leonardo Baiocchi, “Türk şarapçılarla bu konu hakkında görüşüyoruz.


Misafirlerimize Türk gastronomisini anlatmaya çalışıyoruz. İspanya ve İtalya’dan zeytinyağı ihraç ediyorduk. Bu sistemin bir benzerini de Türkiye’de gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Zengin Türk mutfağını, yeni pişirme tarifleriyle daha da geniş kitlelere ulaştıracağız. Birer elçi gibi çalışarak Türkiye’nin keşfedilmemiş lüks gastronomisini dünyanın dört bir noktasına dağılmış otellerimizle yaymak istiyoruz” diye konuştu.
Dünyanın merkezi İstanbul
Four Seasons otellerinin kurucusu Isadore Sharp’ın 15 yıl önce Sultanahmet’te bir otel açacaklarını söylediğinde, şaşırdığını anlatan Four Seasons Hotel Sultanahmet Genel Müdürü Felix Murillo da şunları söyledi: “Sharp, Sultanahmet’teki bu binayı otele çevirmeden önce gelip terasına çıktığında, ‘Burası sadece bizim için değil, otelcilik endüstrisi için de yeni bir çağın başlangıcı olacak’ demişti. Benim için buna inanmak çok zordu. Çünkü Four Seasons markasının Türkiye’de çok fazla bilinirliği yoktu. İstanbultrafiğine rağmen Avrupa’nın en iyi şehir oteli ödülü aldık. Bunu nasıl kazandık bilmiyorum. Ancak şundan eminim ki, eğer dünyanın bir merkezi olsaydı burası kesinlikle İstanbulolurdu. Biz bu odülleri, İstanbul’daki personelimiz, konumumuz ve 15 yıl önce vizyonu olan kurucumuz sayesinde kazandık.”
Şefleri tura gönderdi
Otel müşterilerinin artık sadece marka imajına bakmadığını, farlı şeyler denemek istediğini belirten Murillo, şunları söyledi: “Rekabetin kızıştığı bu noktada bizim müşterileri kaçırmamak için her türlü çabayı göstermemiz gerekiyor. Türkiye’nin farklı lezzetlerini keşfetmeleri için şeflerimizi Anadolu’da tura gönderdik. Alaçatı, Kuşadası ve Ayvalık’a göndererek yeni lezzetleri keşfetmelerini istedik. Türk insanı yemeği diğer ülke insanlarından daha çok inceliyor ve yemeğin nasıl yapıldığını gerçekten çok iyi biliyor. Türkiye soğan gibi bir ülke. Her bir zarını kaldırdığında, daha önce bunu tatmışmıydım diye düşünüyorsun. O kadar çok keşfedilecek yer var. Yolumuzu kaybettiğinizde bile burada ne kadar güzel bir yer varmış diyorsunuz. Avrupa’da ise her yer aynı.”
Bodrum ve Çeşme’ye açılıyor

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ