HABERİNİZ OLSUN

9 CANLI KEDİ

İngiltere’de bir kedi yavrusu, girdiği çamaşır makinasında 50 derece sıcaklıkta, 50 dakika boyunca yıkandı ama hala yaşıyor. 27 yaşındaki sahibi Gilholme, “Çamaşırların arasına karışmış, ancak kapağı açtığımda kedimi farkettim. Çıkardığımda baygın vaziyetteydi. Veterinere götürüp suni tenefüs yaptırdık. Gerçekten kediler dokuz canlıymış ki hayata döndü” dedi.


ÜÇ BEYAZDAN BİRİ
ARTIK RENKLİ




Halk dilinde un, şeker ve tuzdan bahsederken kullandığımız “üç beyaz” kavramı artık değişiyor. Türk Gıda Koteksi Tuz Tebliği’ne göre, önceleri sadece beyaz tuz tüketimine izin veriliyordu. Resmi Gazete’de yayınlanan kanunla artık tuz sadece beyaz değil, pembe, kırmızı, kahverengi ve siyah olabilecek. Tuz etiketlerinde hangi kaynaktan üretildiği ve içerisinde yer alan arsenik, kurşun gibi ağır metal bulaşık oranlarıyla birlikte “Tuzu azaltın, sağlınızı koruyun” ifadesi de yer alacak. Belki halkı daha fazla bilgilendirmek adına yayınlanan bu tebliğ, aslında kullandığımız tuzun sadece tuz olmadığını ortaya koyuyor. Biraz daha masraflı olmasına rağmen insanın “İyi ki varsın pembe Himalaya tuzu!” diyesi geliyor.



SEBZE VE MEYVE YİYEN
ÇOCUKLAR DAHA ZEKİ





Yapılan araştırmalar sebze ve meyve yiyerek beslenen çocukların IQ seviyesinin, şeker, yağ, tuz ve işlenmiş gıdalarla beslenen çocuklara göre daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sebze ve meyvelerle alınan Omega-3 asitleri, beyin, zihin ve göz sağlığı için oldukça önemli olmakla birlikte, konsantrasyon zayıflığı, dikkat eksikliği, öğrenme güçlüğü gibi durumların giderilmesinde de bir hayli etkili.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ