Q1 fort otosan'ın olmassa olmazı

Ford Otosan'ın, tüm projelerde kalıcı ve sürekli başarıya ulaşmak, yeni modellerin de siparişlerini alabilmek için yerli yan sanayi kalite sistemlerini Ford'un global kalite sistemiyle uyumlu hale getirmek amacıyla uygulamaya başladığı "Ford Q1 Kalite Sistemi"ne uygun firmalar, Ford Q1 Kalite Belgesi'yle ödüllendirme sürecine 2004 yılında başladı. Üreticinin başarısını ve sürekli gelişmesini sağlayan temel kalite ve üretim disiplini olarak nitelendirilen Q1 sistemi, temel imalat teknikleri ve değişkenliğin azaltılması üzerine kurulu. 'Ford Kalite Ödülü' olarak başlanan ve daha sonra pekçok aşamadan geçerek 'Ford Kalite Sistemi' olarak isim alan Q1, yan sanayilerinFord'la var olan iş ilişkilerini korumaları ve yeni projelerde yer almalarının vazgeçilmez önşartı.

Üretim alanlarında getirmiş olduğu kalite başarısı, yüksek kaliteyi yakalamakta, müşteri memnuniyetini artırmakta sağladığı avantajlar, Q1'i güvenilir bir kalite markası haline getirdi.Q1'ın kararlı ve tutarlı mükemmelliği sağlayan üstün kalite uygulamalarıyla yan sanayilerle işbirliğinin yol göstericisidir.
Q1, sadece Ford dünyasında değil diğer otomotiv ana sanayilerince de tanınan ve prestiji olan bir ödüldür, bu şekilde kalitelerini diğer otomotiv yan sanayilerine göstermiş olurlar. Parça onaylarını kendileri verir, işgücünden kazanç sağlarlar.Dünya üzerindeki herhangi bir Ford Fabrikasının, herhangi bir Ford marka aracın potansiyel imalatçısı da olabilen Q1 sahibi olan imalatçılar, böylece hiçbir çaba sarfetmeksizin dünyaya açılarak, Amerika dahil tüm Ford, Volvo, Mazda, Land Rover, Jaguar, Aston Martin gibi Ford Motor Company markalarından sipariş alma imkanına kavuşuyorlar.Firmaların, Q1 Kalite Belgesi alabilmeleri için; Üretim Kapabilite Sistemleri, Süregelen Performans, Üretim Yeri Aksiyon Planı, Müşteri Görüşü ve Sürekli Gelişme gibi anahtar konularda belli bir düzeyin üzerinde olması gerekiyor. Ayrıca, Q1 alan firmaların bu kalite standardını sürekli sağlamaları ve sürdürmeleri de şart koşuluyor.İmalatçılar, Q1 almak icin 1000 puan almak, Q1 statusunu sürdürebilmek için 800 puanı korumak zorundadır. Q1 gereklerini yerine getiremeyen ya da süregelen üretim performansı düşen veya etkin bir iyileştirici faaliyet planı göstermeyen /uygulayamayan imalatçı 250 puan yitirerek, sahip oldugu Q1'ı kaybedebilir.
Ford Q1 belgesini alan bazı firmalar :AKKARDANSA, AUTOLIV, BRİSA, CEVHER DÖKÜM, GOODYEAR, MAJOR SKT., MUTLU AKÜ, TÜRK PIRELLİ, BEYCELİK, TESMA, TEKNİK MALZEME, SEGER, MAKO, DELPHI, TİRSAN KARDAN, TRELLEBORG, ERMETAL, HAYES LEMMERZ İNCİ JANT, BOSCH FREN.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ