Büyüyen pendik

Sıra dışı mimari
Paris, Berlin ve New York'ta da otel açmayı düşündüklerini, yedi yıldızlı otelin tasarımında çok sayıda mimarla çalıştıklarını belirten Nihal Üstündağ şöyle konuştu:
"Beş yıldız ile yedi yıldızlı otel arasındaki fark, sıra dışı mimari görünüm ve iç tasarımla,
hizmet farklılığı. Dubai'deki yedi yıldızlı otel Burj el Arab en büyük özelliği denizin ortasında yelken şeklindeki mimarisi.
Uzay motifleri, buzlu camlar gibi şeyler olmayacak ama 100 sene sonra da çok hoş görünecek bir bina yapmayı düşünüyoruz.
Dikine yükselmektense girintili çıkıntılı yapısıyla tabana yayıldık. Sahile sıfır noktadaki otel çevreyi rahatsız etmeden denizi maksimum görebilecek şekilde dizayn edilecek.
Kişiye özel katlar ve salonlar bulunacak. Oda sayısı 350, yatak sayısı 700 civarında olacak ama daha çok konferans salonlarına önem veriyoruz.
Şu anda İstanbul'da en büyük toplantı salonu 3 bin kişilik alanıyla Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde. Biz 5 bin kişilik oratoryum yapıyoruz.
Avrupa yakası doldu ve Anadolu yakasına akın var. Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığının yanı sıra otele yat ve helikopterle gelme avantajı olacak.
" Mevzuat yüzünden 5++ Türkiye'de mevzuat nedeniyle resmi olarak yedi yıldızlı otel bulunmuyor.
Bu nedenle kataloglarda yedi yıldızlı oteller 5++ sınıfında gösteriliyor. Türkiye'nin yedi yıldız kalitesinde hizmet veren tek oteli şu anda Antalya'daki Sungate Port Royal olarak gösteriliyor.

Pendik'teki otelde ayrıca 5 bin kişilik kongre salonu da yapılması düşünülüyor. Böylece şu anda İstanbul'un en kapasiteli kongre salonu olan 3 bin kişilik Lütfü Kırdar Merkezi geride bırakılacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ