Ahmedinecad'ın danışmanı:

Ahmedinecad'ın danışmanı: Türkiye, bölgede adalet ve güvenlikten yana
İhsan DÖRTKARDEŞ/ (DHA)

İRAN Cumhurbaşkanı Yüksek Danışmanı Semere-i Haşimi, cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın Türkiye'ye yapacağı ziyarete değinirken, İran'ın birçok alanda üst düzeyde ilişkisi olduğu Türkiye'nin her zaman bölgede adalet ve güvenliğin sağlanmasından yana olduğunu söyledi.

Tahran Radyosu'nun haberine göre, bugün Bakanlar Kurulu toplantısına katılan ve gazetecilerin sorularını yanıtlayan Seyyid Mücteba Semere Haşimi, Mahmud Ahmedinejad'ın komşu ve dost ülke olarak nitelendirdikleri Türkiye'ye yapacağı ziyarette birçok alanda işbirliği anlaşmaları imzalanacağını, iki ülke arasında birçok alanda ciddi ortak yön ve çıkarlar bulunduğunu söyledi. Haşimi, Türkiye ve İran arasında sürekli bir iştişare olduğunu vurgularken, “Türkiye ve İran halklarının başta dini olmak üzere kültürel ve tarihi ortaklıkları var. Aynı kültürü paylaşıyorlar. Türkiye halkı her zaman adalet ve barıştan yana olmuştur ve aynı zamanda 2 ülke arasında ilişkilerin gelişme kaydetmesi de son derece tabiidir” diye konuştu.

NEÇİRVAN BARZANİ İRAN’DA

Kuzey Irak’taki bölgesel Kürt Hükümeti'nin Başbakanı Neçirvan Barzani, İran’ın başkenti Tahran'a giderek, ‘İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi’ Sorumlusu Seyid Celili ile görüştü.

Terör örgütü PKK’nın İran’daki kolu PJAK’a üye teröristlerin Kuzey Irak’taki Kandil Dağı’nda yuvalanması nedeniyle İran topçusunun sık sık ateş açmasından rahatsızlık duyan bölgesel Kürt yönetimi, Başbakan Barzani’yi İran’a gönderdi. Tahran’daki ilk günkü görüşmelerde Başbakan Barzani, Celili ile ikili ilişkileri görüştü. Görüşmede iki taraf arasındaki ortak çıkarlara vurgu yapıldığı, İran ile Irak arasındaki ilişkilerin ele alındığı belirtildi. Görüşmede İran’ın operasyonları ile Irak’ta güvenliğin sağlanması ve ekonomik gelişme konularının da tartışıldığı ifade edildi.

Kaynak:Msn

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ