NEW YORK SEMALARINDA BÜYÜK PANİK

ABD'nin New York kentinde, 11 Eylül saldırılarında yıkılan ikiz kulelerin yakınında ABD Başkanı Obama'nın kullandığı Air Force One tipi Boeing 747 ile 2 savaş uçağının alçaktan uçması New Yorklular'ın yüreğini ağzına getirdi.

NEW YORK SEMALARINDA BÜYÜK PANİKNew York'ta korkutan olay

Uçakların Özgürlük Heykeli yakınlarında açıklanmayan bir irtifada uçması üzerine insanların bölgedeki bürolarından kaçtığı belirtilirken, bazı kişilerce çekilen fotoğraf ve görüntülerde mavi-beyaz büyük bir uçağın sanki gökdelenlerin arasından geçer gibi görüldüğü ifade edildi.

Uçağın hava korsanları tarafından kaçırıldığını ve 11 Eylül benzeri bir terörist saldırı gerçekleştirmek üzere olduğunu, savaş uçaklarının da kaçırılan uçağı kovaladığını düşünen New Yorklular, telefonla ihbar yağdırdı ve birçok bina boşaltıldı.

Amerikan Federal Havacılık Dairesi Sözcüsü Jim Peters, söz konusu uçakların Savunma Bakanlığı'ndan izinli olarak bir tatbikat dahilinde uçtuğunu ve amacın fotoğraf çekmek olduğunu, bir askeri Boeing 747 ile 2 F-16 savaş uçağının da katıldığını kaydetti.

Bu arada, Beyaz Saray özür diledi.

Beyaz Saray Askeri Büro Müdürü Louis Caldera, federal yetkililerin uygun önlemleri almasına rağmen 11 Eylül saldırılarını hatırlatan bu olay yüzünden özür dilediğini ve olayın sorumluluğunu üzerine aldığını açıkladı.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise, kendisine haber verilmediğini ve bu yüzden kızgın olduğunu bildirdi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ