ÇYDD: Araba yakan PKK'lılara verilen burslar kesilmesin

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin (ÇYDD) PKK terör örgütü yandaşları, askerî okullar ve Alevi vatandaşlarla ilgili planlar yaptığı ileri sürülüyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında çok sayıda şubesinde arama yapılan derneğin Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen '2008 toplantı özeti' isimli belgede yer alan çarpıcı ifadeler Bugün gazetesinde yayınlandı. 'Faaliyetlerin kanıksanması açısından devlet kurumları ile ortak, kabul görecek projelerin tasarlanması' gerektiği aktarılan belgedeki çarpıcı başlıklar şunlar: "DTP'li belediyelere yardımcı olunacak. Kız ve erkeklerin 'rahatlıkla' birlikte kalacakları evler açılacak. Araç yakan teröristlerin bursları kesilmeyecek ama listeden silinecek. Yurtdışından gelen paralar kesinlikle kayıtlara geçirilmeyecek. Askerî okullara yakın çevrede oluşturulan kız evlerine en uygun kızlar seçilerek, 'her türlü' fedakârlığı yapmaları için yönlendirmede bulunulacak."

Türkan Saylan'ın başkanlığını yaptığı ÇYDD'nin Kadıköy Şubesi'nde ele geçirilen bir belge ÇYDD'nin 'gizli' amacını da ortaya koydu. Bugün Gazetesi'nin dün 'Türkan abla skandalı' manşetiyle verdiği habere göre, bilgisayarlardan silinmeye çalışılan ancak teknik çalışma sonrası kurtarılan şifreli belgede ÇYDD'nin çalışmaları hakkında önemli iddialar yer alıyor. 2008 yılında yapılmış bir toplantının özet raporu olduğu anlaşılan notlarda 'Türkan abla'nın talimatlarıyla İslam dinine karşı bir yapılanma için Sünnilerden etkilenmeyen Alevilere ilgi gösterilmesi isteniyor. "2008 toplantı özeti" isimli belgenin içeriği özetle şöyle:

Kız ve erkek arkadaşlarımızın rahatlıkla birlikte kalacakları semtlerin ve konutların seçimine özen gösterilsin. Evlerde kutsallar açıkta bulunmayacak.

Bedrettin Bey'in görüşlerinin alınmasına özel önem verilecek.

Araç yakanlar nedeniyle burslar konusunda daha dikkatli davranmak zorundayız. Türkan abla 'Gerekirse kayıt silinsin ama bursta kesintiye gitmemeliyiz' görüşünde. Burslarla ilgili listelerde köken raporları dikkate alınacak.

DTP'li belediyelere yardımcı olunacağı kendilerine iletilecek.

Alevi köy ve ailelerin kazanılması çalışmaları sürdürülecek. Sünnilerce asimile edilmemiş olanlar hedefimiz. Dinle ilişkisi olmayacak.

Burs verilenlerden mezun olunca kapanan olmuş. Bu tip durumlar burs verenleri etkiliyor. Çok dikkat edelim.

Faaliyetlerin kanıksanması açısından devlet kurumları ile ortak yapılan faaliyetler çok önemli. Kabul görecek projelerin tasarlanmasını sağlayalım.

Çağdaş vali ve kaymakamlarla temasa geçilerek destek istenecek. Devletin imkanlarının faaliyetlerimize akıtılması sağlanacak.

Yurtdışından gelen paralar kesinlikle kayıtlara geçirilmeyecek. Güvenilir üyelerin İsveç hesapları bu amaçla kullanılacak.

Yeni bir süreç için dinci cemaat evlerinden uzantılar gerekiyor. Nüfuz eden yeşil kardelenlerin izlenmesi.

Faaliyetlerimizi engelleyebilecek dinsel-şoven-kültürel dogmaların giderilmesine yönelik olarak eğitimlerde doğal cinsellik ön plana çıkarılacak.

Askeri okullara yakın çevrede oluşturulan kız evlerine en uygun kızlar seçilerek bu evlere aktarılacak. Kızlara her türlü fedakarlığı yapacak.

Ümraniye davasında alınanlarla temas kurulmayacak. Gizlilik en üst seviyeye çıkarılacak. Alınanların çoğu alt düzeymiş, ama kritik düzeye de ulaşmışlar.

Daha önce önerilen rektör listeleri için yapılmış çalışmalar imha edilecek. Şener Paşa'ya arz edilen burs listeleri dahil. İstanbul, İnönü, Antalya, Samsun, Uludağ, 9 Eylül rektörleriyle temasa geçilmeyecek ama destek sürdürülecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ