Dipçik kurbanına korgeneral ziyareti


Hakkari’de önceki gün düzenlenen korsan gösteri sırasında bir özel harekát polisinin, kameraların gözü önünde başına dipçikle vurarak yaraladığı Seyfullah Turan’ın sağlık durumu düzelirken, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yurdaer Olcan, dün saat 13.30 sıralarında genci hastanede ziyaret etti.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören Turan’ı ziyaret eden Olcan ’geçmiş olsun’ dileğinde bulundu. Ziyaret 10 dakika sürdü. Korgeneral Olcan, Turan’ın sağlık durumu ile ilgili olarak yetkililerden de bilgi aldı. Doktorlar, Seyfi Turan’ın 10 gün daha hastanede kalabileceğini söyledi.

Duvar ustası baba Mehmet Turan, en büyük oğlu Seyfi Turan’ın lise 1’de okulunu terk ettiğini söyledi. Türkçe bilmeyen beş çocuk babası Mehmet Turan, "Oğlumun kafası darbeden dolayı kırılmış. Şu anda kendinde ve durumu iyi, ama çok yorgun" dedi. Bu arada 14 yaşında olduğu söylenen Turan’ın yaşının 17 olduğu anlaşıldı. Hastane yetkilileri, aynı olayda yaralanan ve alnında kemik çökmesi bulunan Caner Çelik adlı bir polisin de beyin ödemi riskine karşı hastanede müşahede altında tutulduğunu belirttiler. Emniyet Genel Müdürlüğü de Hakkári’deki izinsiz gösteride Seyfi Turan’ın yaralanmasına neden olan polis memuru hakkında inceleme başlattı ve iki polis başmüfettişini görevlendirildi. DTP Milletvekili Sırrı Sakık, 23 Nisan’da çocuklara uygulanan polis şiddetini soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

Murat ÇAĞLAR / DHA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ