'Münevver'in katilini bulun' çağrısı



Hunharca öldürülerek başı gitar kılıfına, vücudu bavula konulan liseli Münevver Karabulut'un (18) katili hâlâ bulunamadı. Tüyler ürpertici cinayeti işlediği gerekçesiyle aranan genç kızın erkek arkadaşı Cem Garipoğlu (17), adeta buhar olup uçtu!



Ünlü işadamı Hayyam Garipoğlu'nun yeğeni olan zanlının yurtdışına kaçmış olabileceği belirtiliyor. 3 Mart'ta yaşanan vahşetin üzerindeki sır perdesinin kaldırılamaması, talihsiz Münevver'in ailesini kahrederken kamuoyunun da tepkisini çekiyor. Yüzlerce kişi, dün protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Beşiktaş'taki Bingül Erdem Lisesi önünde toplanan grup, 'Katiller halka hesap verecek', 'Başbakan, Münevver senin de kızın', 'Cerrah baba katili yakala' şeklinde sloganlar attı. Vatandaşlar, katilin bir an önce yakalanıp cezalandırılmasını istedi.

Genç kızın babası Süreyya Karabulut'un protesto için cesedin bulunduğu yere kadar yürüyeceğini duyurması üzerine kalabalık hareketlendi. Süreyya ve Nagihan Karabulut çiftine destek veren vatandaşlar, yürüyüşe geçti. Amaçları Etiler'de cesedin bulunduğu yere kadar gitmekti. Ancak polis, trafiğin aksayacağını gerekçe göstererek barikatla grubu durdurdu. Bu sırada Karabulut ailesi okulun önüne geldi. Baba Karabulut, yüzlerce kişinin burada toplanmasının kendilerini son derece memnun ettiğini söyledi. Acılı baba, şöyle konuştu: "Yürüyüşten ziyade anma töreni yapılmasını uygun buluyorum. Lütfen kimseyi mağdur etmeyelim, yürüyüş yapmayalım."

Ardından aile üyeleri ve genç kızın arkadaşları, küçük gruplar halinde Etiler'e doğru yürümeye karar verdi. Böylece kalabalık, parça parça polis barikatını geçti. Yürüyüş sırasında sürücüler de kornalarıyla protestoculara destek verdi. Münevver'in cesedinin bulunduğu Dilek Yıldızı Sokak'a gelindiğinde baba Karabulut fenalaştı. Genç kızın arkadaşları tarafından çiçek bahçesine dönüştürülen konteynırın başında gözyaşlarına boğuldu. Ellerini gökyüzüne kaldırıp dua etti. Gruptakiler de Fatihalar okuyup tekbirler getirerek ona eşlik etti. Ardından ellerindeki çiçekleri cesedin bulunduğu noktaya bıraktılar. Sokaktan ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevaplayan baba Karabulut, kendisini asıl yaralayanın, katilin ve suç ortaklarının ortaya çıkarılmaması olduğunu söyledi. İstanbul, Zaman


Yarım saat geç kalınsa ceset öğütülecekti

Münevver Karabulut'un cesedi, 3 Mart'ta saat 20.30 sularında Etiler'deki bir çöp konteynırının içinde bulunmuştu. Vahşice öldürülen genç kızın başı, bir gitar kılıfına, vücudu ise bavula konulmuştu. Münevver'in bedeninin şans eseri bulunduğu ortaya çıktı. Taraf Gazetesi'nde dün yayınlanan habere göre talihsiz kızın cesedi, bilinçli olarak Etiler'deki çöp konteynırına atıldı. Çünkü bu semtteki çöpler, günde dört kez toplanıp anında öğütülüyor. O akşam kağıt toplayıcıları, cesedi bulmakta yarım saat geç kalsaydı, genç kız, 'kayıplar listesine' girecekti. Ölüp ölmediği belki de hiç anlaşılamayacaktı.

:Zaman

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ