Türkiye’den İşgücü Getirme Planı Yok

Norveç Çalışma ve Sosyal Kapsama Bakanı Bjarne Håkon Hanssen ”Norveç işgücüne ihtiyaç duyuyor olsa da, Norveç Hükümetinin bir kısım Türk medyasında belirtildiği gibi Türkiye’den işçi getirtme planı yok.” dedi.


Türkiye’nin Çalışma Bakanı ile 14 Şubat Perşembe günü yapılan toplantıda Norveç’in büyük işgücü talebi de görüşüldü. Hanssen Norveç’teki firmalarin şu anda işgücüne ihtiyaç duyduğuna değindi. Bakan, aynı zamanda işgücü göçü ile ilgili hükümetin hazırlamakta olduğu bir beyaz belgeden da bahsetti. Bu belge Nisan ayında sunulacak olup, diğer konuların yanında Avrupa Ekonomik Alanı dışında kalan ülke insanlarının başvuru prosedürlerinin basitleştirilmesi yönünde öneriler de içeriyor.



Hanssen, Türkiye’den vasıflı işçi alımını gerçekleştirme görevinin Norveçli firmalara ait olduğunu söyledi. Bakan, Norveç’te iş arayan kimselerin ilgili eğitime, örneğin mühendislik ya da zanaatkarlık gibi, sahip olmaları gerektiğini, ve çalışma iznine başvurmadan önce somut bir iş teklifi almış olmaları gerektiğini belirtti.



Çalışma izni için gerekli kriterlerle ilgili daha fazla bilgi UDI’nin (Norveç Göçmenlik İdaresi) web sayfasında mevcuttur.



İlgili bağlantı adresinin İngilizce versiyonu aşağıdadır:




Çalışma ve oturum: http://www.udi.no/templates/Tema.aspx?id=4479

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ