Usulsüz sevk edildiği GATA'da mikrop kaptı

Ergenekon davasında hakkında 2 kez müebbet hapis cezası istenen emekli Tuğgeneral Levent Ersöz, 'sağlık' gerekçesiyle sevk edildiği Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) yoğun bakıma alındı. Usulsüz olarak sevk edildiği askerî hastanede prostat ameliyatı olan Ersöz'e, cerrahi müdahale sırasında 'öldürücü' bir bakteri bulaştı.

Ersöz'e bulaşan 'nekrotizan faziit' isimli bakteri, ölüme kadar götüren süreçler yaşatabiliyor. Avukat Ali Rıza Dizdar, müvekkilinin durumunun ciddi olduğunu belirterek, tahliyesini isteyeceğini söyledi. İkinci iddianamede Ergenekon silahlı terör örgütünde kilit rol oynadığı belirtilen Ersöz, darbe planlarının hazırlayıcısı olmakla suçlanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ekibinde yer alıyordu. Jandarma İstihbarat Dairesi başkanı olarak çok sayıda yasadışı dinlemenin altında imzası olan emekli tuğgeneral için örgütün 'koca kulağı' benzetmesi yapılıyordu.

Tedavi olmak için geldiği Ankara'da yakalanan Levent Ersöz, darbe planlarının hazırlayıcısı olmakla suçlanan eski Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un ekibinde yer alıyordu. Ersöz, Eruygur döneminde Jandarma İstihbarat Dairesi'nin başındaki isimdi. Örgütün 'koca kulağı' olduğu ileri sürüldü. Levent Ersöz, Ergenekon içinde kilit bir rol oynuyor. Zira yapılan birçok eylem ve dinlemede onun imzası var. Kendisi de ifadesinde, bu dinlemeleri itiraf etmiş ve komutanının emirlerini yerine getirdiğini söylemişti. Ersöz yakalandıktan sonra rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Prostatı vardı. Ardından kalbinden rahatsızlandı. Ve usulsüz olarak GATA'ya sevk edildi.

Edinilen bilgilere göre burada prostat ameliyatı olan Ersöz'e, cerrahi müdahale sırasında 'öldürücü' bir bakteri bulaştı. 'Nekrotizan faziit' isimli bakteri, ölüme kadar götüren süreçler yaşatabiliyor. Ersöz'ün ciddi rahatsızlığı ilk olarak kasığındaki morarma nedeniyle 30 Mart günü yapılan tahlillerde ortaya çıktı. Vücudunda nekrotizan faziit isimli ciddi bir bakteriye rastlandı. Mikrobun ilerlemesini durdurmak için doktorlar buradaki kitleyi aldı. Fakat bakterinin tüm vücuda yayılması engellenemedi. Gelişmeler üzerine yoğun bakıma alınan Ersöz'ün komada olduğu ve hayati tehlikesinin devam ettiği aktarıldı. Hastalık ölümcül olabiliyor

Enfeksiyon hastalıkları uzmanlarına göre söz konusu bakterinin prostat ameliyatı sonrası ortaya çıkması, hastane mikrobu iddialarını kuvvetlendiriyor. Nekrotizan faziit bakterisinin çok tehlikeli bir mikrop olduğunu dile getiren uzmanlar, bakterinin özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde çok hızlı şekilde ilerlediğini anlatıyor. Kanser, böbrek ve diyabet hastalarında çabuk yer edindiğine değiniyor. Uzmanlar, mikropla ilgili diğer bir senaryoyu prostatının kalınbağırsağına sıçraması olarak açıklıyor. Burada bu bakterinin elverişli ortamı bulup üreyebileceğini ifade ediyor. Mikrobun ortaya çıkardığı hastalığın ağrı ile başladığını ve birkaç gün içinde cilt rengini mavi-gri bir renge soktuğu aktarılıyor. Hastalık, kişiyi organ kesilmesinden ölüme kadar götürebiliyor.

Yarın tahliyesi istenecek

Levent Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, müvekkilini son olarak geçen pazar günü gördüğünü ve bu sırada oksijen çadırı içinde tutulduğunu söyledi. Ersöz'ün GATA'da prostat ameliyatı olduktan sonra enfeksiyon kaptığını anlattı. Müvekkili hakkında 9 sayfalık sağlık raporu hazırlandığını belirterek, "Şu anda müvekkilimin başında 8 tane profesör bekliyor. Kendisine ait sağlık raporları da her gün Savcı Zekeriya Öz'ün önüne gidiyor. Ben de 9 sayfalık sağlık raporunu pazartesi günü (yarın) mahkemeye sunarak müvekkilimin tahliyesini isteyeceğim." açıklamasında bulundu.

Kızı: Henüz teşhis konulmadı, sürekli uyutuluyor

Emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kızı Fulya Ersöz, babasının iki hafta önce GATA'da prostat ameliyatı olduğunu söyledi. O zamandan beri yoğun bakımda tutulduğunu, sürekli uyutulduğunu anlattı. Ersöz, "Babama henüz teşhis konulmadı. Enfeksiyon iddiaları söz konusu. Kesin teşhis için parça alınacak." dedi. Babasının sürekli ateşinin yükseldiğini, tansiyonunun sürekli inip çıktığını ve bilincini kaybettiğini anlattı. Yarım saatte bir tansiyonunun kontrol edildiğini söyledi. Buna ek olarak Ersöz'ün kan akışının sağlıklı yürütülebilmesi için hiperbarik oksijen tedavisine de sokulduğu aktarıldı. Levent Ersöz, 15 Ocak'ta Ankara'da gözaltına alınmıştı. İkinci iddianamede, örgütün yöneticileri arasında gösterilen Levent Ersöz hakkında 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ