ABD tavsiyelere kulak veriyor bu Türkiye'ye de yarayacak

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Muhtar Kent, Bill Clinton döneminde ABD'nin yüzde 80 olan marka değerinin George Bush döneminde tek haneli rakamlara indiğini söyledi.

Başkan Barack Obama'yla birlikte bu değerin yeniden yükseldiğini belirten Kent "ABD 7-8 yıllık süreden sonra dünyayı da dinliyor, eskisi gibi sadece söylemiyor. Yaşanan süreçten dünyayla birlikte Türkiye de kazançlı çıkacak." dedi.

Amerikan Türk Cemiyeti'nin (ATS) "Kurumsal Ortaklık Ödülü'', bu yıl Anadolu Grubu ve Coca-Cola şirketinin ortak kurdukları Coca-Cola İçecek AŞ'ye verildi. ATS'nin kuruluşunun 60. yılı sebebiyle New York'ta düzenlenen gala gecesinde Kurumsal Ortaklık Ödülleri de sahiplerine takdim edildi. Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, programda yaptığı konuşmada Türk-Amerikan ilişkilerine vurgu yaparken, Başkan Barack Obama döneminde iki ülke ilişkilerinin daha da iyiye gideceğini dile getirdi. Kent, son 5 yılda Türkiye'nin ABD'deki yatırımlarının yüzde 40 arttığını ve ABD'nin Türkiye'nin doğrudan yabancı yatırımlarda en önemli ortağı olduğunu belirtti. Anadolu Grubu'yla 1990'larda başlattıkları ortaklığın büyüyerek geliştiğini belirten Kent, doğrudan Türkiye'de, dolaylı olarak 25 bin aileye istihdam sağlandığını söyledi.

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan da konuşmasında iki şirketin 15 yıllık bir işbirliğinin olduğuna dikkat çekerek, Muhtar Kent'in Anadolu Grubu'nda çalıştığı dönemde bu şirketi dünyaya açan insan olduğunu vurguladı. Türkiye ile Amerika'nın ekonomik büyüklüklerine oranla birbirleriyle olan ticari ilişkilerinin son derece az olduğunu aktaran Özilhan, "Hem ülke yöneticilerine hem de bizlere bu ilişkileri geliştirmek için çok görevler düşmekte." dedi. Obama'nın ilk yurtdışı gezisini Türkiye'ye yapmasını iki ülke ilişkileri açısından çok önemli olarak değerlendiren Özilhan "Amerika sanırım Türkiye ile olan ilişkilerinde yeni bir sayfa açıyor. Türkiye'nin bölgesindeki ehemmiyetinden dolayı bu ilişkinin daha da gelişeceğine inanıyorum. Bu ise hem dünya barışına katkı getirecek hem de ekonomik refah ve zenginlik getirecek." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da mesaj gönderdiği geceye Türk ve Amerikan iş dünyasından 400'ün üzerinde üst düzey yönetici de katıldı.

Mehmet Öz: Domuz gribi korkulacak bir salgın değil

Gala yemeğine katılan ünlü kalp cerrahı Mehmet Öz, gazetecilerin domuz gribi (H1N1) salgını ile ilgili sorularını cevaplandırdı. Öz, domuz gribinin Meksika'da başladığını ve bittiğini söyledi. Öz, New York'ta da salgının devam ettiğini; ancak H1N1'in diğer virüsler kadar zehirli olmadığını dile getirdi. Öz, "Bence bu çok korkulacak bir salgın değil; ama ileride buna benzer birkaç virüs daha göreceğimizi tahmin ediyorum. Bu virüsler daha zehirli olabilir diye düşünüyorum." dedi. Salgına karşı alınması gereken tedbirleri de aktaran Öz, "Güneş ışığı, D vitamini, uyku ve şekerden uzak durun." tavsiyesinde bulundu.

:Zaman

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ