Anneler Günü'nün favorisi kır çiçekleri

Bugün, karşılıksız sevginin, fedakârlığın ve sonsuz hoşgörünün timsali olan annelerin günü. Bu özel günde sadece hatırlanmayı bekleyen annekalbi, bir demet kır çiçeğiyle bile mutlu olur. Anneler Günü'nde yıllık satışlarının üçte birini gerçekleştirdiklerini belirten çi-çekçilere göre anneler en çok masumiyeti anlatan kır çiçeklerinden hoşlanıyor. Bu çiçekleri gül, lilyum ve orkide takip ediyor.

Çiçekçiler, Anneler Günü'ne birbirinden güzel çeşitlerle girdi. Kokusuyla büyüleyen gül, karanfil, papatya ve diğerleri annenizi mutlu etmek için daha bir canlı duruyor. Ancak çiçeklerin en güzelini almak isteyenlerin aklına ilk, kırda açanlar gelir. Annelerin gönlünde doğal ortamında yetişen çiçeklerin ayrı bir yeri olduğunu bilenler bu ayrıntıyı muhakkak düşünür. Çiçekçiler, bu özel günde en çok kır çiçeklerinin satıldığını söylüyor. Kırsal kesimlerde koyu, şehirlerdeyse açık renkli çiçeklere talep geldiğini anlatıyor.

Flora Çiçekçilik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi Başkanı Muammer Yazıcı, 10 Mayıs'a büyük bir stokla hazırlandıklarını anlatarak, çiçek kalitesinin bu yıl çok yüksek olduğu müjdesini veriyor. Bölgelere göre insanların tercihlerinde farklılıklar olduğunu belirtirken, İstanbul'da kır çiçeklerinden sonra en çok gül, lilyum ve orkidenin tercih edildiğini aktarıyor. Ticarî değeri olan bütün türlerin artık Türkiye'de üretildiğine dikkat çeken Yazıcı, İstanbul'daki çiçek mezatında 200'e yakın çeşit yetiştirildiğini ifade ediyor. Üretimin yüzde 9'unu ihraç ettiklerini, bunların 6 milyona yakınının karanfil olduğunu kaydediyor.

Yazıcı, 'Afyon lalesi' ve 'ağlayan gelin' adlı çiçeklerin ise dünyada yalnızca Türkiye'de yetiştirildiğine işaret ederek, "Çiçek ihracatı yaptığımız ülkelerin başında Romanya, Ukrayna, Yunanistan ve Bulgaristan geliyor. Türkiye'de satılan ve tamamı ithal olan 'antoryum' adlı bir çiçeği üretmeye başladık ve şu an bu çiçeğin Türkiye'ye ihracatını durdurduk." bilgisini veriyor.

MUZAFFER SALCIOĞLU

:Zaman

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ