İyileşen minik Medine ailesine kavuştu

Mardin'in Mazıdağı ilçesine bağlı Bilge köyündeki saldırıda yaralanan ve Diyarbakır'da hastanede tedavi altına alınan 3 yaşındaki Medine Çelebi taburcu edildi. Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytekin Sır, saldırının yaşandığı gece hastaneye getirilen Medine'nin sol omuzunda kurşun girişi ve çıkışı tespit edildiğini hatırlattı.

Prof. Dr. Sır, şöyle konuştu: "Hızla tedavi edilerek iyileşti. Müşahede altındayken oyuncaklarıyla oynamaya başlamıştı. Sağlık durumu son derece iyi olduğu için ailesine teslim ettik." Prof. Dr. Sır, teravisi süren Hediye Çelebi'nin (18) genel durumunun ciddiyetini koruduğunu bildirdi.

Kanlı saldırının ardından Bilge köyüne giden Kimse Yok mu Derneği yetkilileri ve gönüllüleri, vatandaşların yaralarını sarmaya çalışıyor. Derneğin başkan yardımcısı Eyüp Tok, ilk günden bu yana çalışmalarını sürdürdüklerini dile getirdi. Dernek olarak Türkiye'nin ve dünyanın birçok yerinde gönüllüleri bulunduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: "'Kardeş Aile' ve 'Kardeş Öğrenci' çalışmamız kapsamında yetim ve öksüz çocuklarımızın tümünün anaokulundan üniversite eğitimlerini tamamlayıncaya kadar tüm masraflarını karşılama kararı aldık."

ŞEYHMUS EDİS

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ