Ne alacağımızı bilmeden çıkıyoruz

Avrupa'dakiler alışverişe çıkarken ellerindeki listeye göre hareket ederken, Türkiye'de ise ne alınıp alınmayacağına markette karar veriliyor.

Ne alacağımızı bilmeden çıkıyoruz

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Koray Duman'ın tespitlerine göre; marketleri dolduran Türk halkı reyonlarda ne görüyorsa alıyor, aldıklarının çoğunu da kullanmıyor.

Antalya Emniyeti'nde görevli bayan polislere yönelik Antalya Sosyal Hizmet ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenen konferansta 'Ev ve çalışma ekonomisi ile tasarruf tedbirleri' anlatıldı.

Yrd. Doç. Dr. Koray Duman, 2007'den bu yana ciddi bir ekonomik krizle karşı karşıya kalındığını ifade etti.

Bu krizden dolayı eldeki bütçeyle en ekonomik şekilde nasıl harcama yapabilinire bakılması gerektiğin anlatan Duman, ev ekonomisinde bütçeyi etkin bir şekilde kullanmak için şu önerilerde bulundu: "1980 ve öncesi yıllarda hatırlıyorum marketlerden alışveriş yaparlarken ellerinde listeler vardı. Bu bizim eskilerin alışkanlıkları Avrupa'da hala geçerli. Avrupa vatandaşını markette gördüğünüz zaman elinde bir liste vardır. Asla o listenin dışına çıkmaz. Listede ne yazıyorsa onu alır ve çıkar. Ama bizim burada marketler sanki mahşer yeri gibi. Reyonlarda ne görüyorsanız hepsini alıyorsunuz. Ve aldıklarınızın birçoğu da sizin ihtiyaçlarınızı karşılayacak mal ve hizmetlerden oluşmuyor. Bir ev ekonomisini idare etmek için bu gibi birçok şeye dikkat etmeniz gerekir."

Antalya Emniyet Teşkilatı'nda çalışmanın bayan polisler için bir şans ve ayrıcalık olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü Feyzullah Aslan da mesai arkadaşlarına 'önce eş sonra iş' tavsiyesinde bulundu.

:Haber7

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ