Rakıda 'başdöndüren' ikinci operasyon:

Efe Rakı'nın üretildiği fabrikada Jandarma ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı denetimler sonucunda niteliğine uygun bandrol kullanılmadığı tespit edildi.

Rakıda 'başdöndüren' ikinci operasyon:Efe rakının lisansı tehlikeye girdi

Efe rakının üretildiği fabrikada Jandarma ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’nın yaptığı denetimler sonucunda niteliğine uygun bandrol kullanılmadığı tespit edildi.

Denetim sonrasında tutanak tutuldu ve toplam 14 bin 268 adet Efe rakıya el konuldu. Menderes Cumhuriyet Savcılığı bunun üzerine iddianame hazırladı, ardından da Menderes Asliye Ceza Mahkemesi’nde Efe rakı aleyhine dava açıldı. TAPDK’nın yasası, sadece davanın açılması halinde bile ilgili firmanın lisansının iptalini öngörüyor. Buna göre, hakkında dava açılan Efe rakının lisansını zora girdi.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, 22 Ekim 2008 tarihinde yapılan ihbar üzerine İTOB OSB’de faaliyet gösteren Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri A.Ş’de Jandarma’nın ve İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı Denetim Büro Müdürlüğü Ekipleri’nin yaptığı denetimlerde alkollü içeceklerde niteliğine uygun olmayan bandrol kullanıldığı tespit edildi. Bunun üzerine Jandarma ve Denetim Büro Müdürlüğü ekipleri 70 CL’lik bandrol bulunması gereken 3 bin 180 adet Efe rakıda 20 CL’lik bandrol, 100 CL’lik bandrol bulunması gereken 11 bin 88 adet Efe rakıda 35 CL’lik bandrol bulunması nedeniyle toplam 14 bin 268 adet dolu rakı şişesine el koydu. Olayla ilgili Tansel Ali Demir gözaltına alındı. Demir savcılık ifadesinden sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Menderes Cumhuriyet Savcılığı, usulsüz bandrol uygulaması nedeniyle Efe rakı aleyhine 2008/899 tarih ve sayılı iddianame hazırdı. Daha sonra da Menderes Asliye Ceza Mahkemesi 2008/1351 esas numarası ile Efe Rakı aleyhine dava açtı. Davanın görüşülmesine ise söz konusu mahkemede devam ediliyor.

DAVA LİSANSI ZORA SOKTU

Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (TAPDK), Tütün, Tütün Mamülleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Yeniden Yapılandırılması ile Tütün ve Tütün Mamullerinin Üretimine, İç ve Dış Alım ve Satımına Yasası’nın bandrol uygulamasını düzenleyen 8’inci maddesinin 8’inci fıkrası ile “yasaya aykırılıktan dolayı yargılamaları devam edenler ile mahkum olanlara veya aynı yasaya aykırılıktan dolayı iki defadan fazla ön ödemede bulunmaması nedeniyle haklarında kamu davası açılmış ya da düşmüş olanlara satış, dağıtım veya uygunluk belgesi verilemeyeceği, verilen belgelerinde iptal edileceği” hükme bağlıyor.Buna göre, hakkında söz konusu yasaya aykırılıktan dava açılması Elda’nın lisansını zora sokuyor. Bu konudaki kararı ise TAPDK’nın vermesi bekleniyor.

OLAY DOĞRU

Bu arada, Elda İçecek ve Enerji Hizmetleri A.Ş yetkileri olayı ANKA’ya doğruladı. Ancak söz konusu yetkili, incelemenin bir ihbar üzerine alınan baskın ile değil, kendi talepleri üzerine gerçekleştiğini savundu.

‘Naneli sanılır diye yeşil etiket istenmedi Ekrem beyin ısrarı Yeşil Efe’yi doğurdu’

Aydın Boysan’ın kitabının tanıtıldığı 07 Şubat 2009 gecesi çekilen yukarıdaki karede Efe’nin CEO’su Egemen Demirtaş da (solda) katılmıştı. Yazar Aydın Boysan gecede, “Durmak yok rakıya devam” demişti.



Anka-Rotahaber

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ