Türkiye 'Türkan Hoca'sını uğurladı


Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan, bugün son yolculuğuna uğurlanacak.

Vefatının ardından Prof. Dr. Türkan Saylan'ı sevenler, Arnavutköy'deki evine sevenlerinin ziyareti dün gece geç saatlerde de devam etti. Gruplar halinde evin önüne gelen sevenleri, sırayla karanfil bıraktı. Saylan'ın evine ziyaretler bugün sabah erken saatlerden itibaren yeniden başladı. Prof. Saylan'ın evinin önü çiçekler ve sevgi notlarıyla doldu.

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneğinin şehir dışındaki şubelerinden üyeler de, Türkan Saylan'ın cenazesine katılmak üzere İstanbul'a geldiler.

Saylan'ın cenazesi saat 14.00'te Lütfi Kırdar Kongre Sarayı'na getirildi. Törene saatler kala Lütfi Kırdar tamamen doldu, salonun çevresinde de yüzlerce insan göze çarpıyor. Lütfi Kırdar'daki törenin ardından Saylan'ın naaşı saat 16.00'da Teşvikiye Camii'ne getirildi.


İkindi namazının ardından Teşvikiye'de saat 17.00'de cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine katılanların oluşturduğu kortej, Rumeli Caddesi, Halaskargazi Caddesi ve Büyükdere Caddesi'nden yürüyerek Zincirlikuyu Mezarlığı’na ulaştı.

Prof. Saylan, Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi. Cenazeye çelenk göndermek yerine ÇYDD'ye bağışta bulunulması istendi.

VASİYETİNDE KIZ ÇOCUKLARI VAR
Prof. Dr. Türkan Saylan'ın son sözleri eğitim üzerineydi. Saylan, Anadolu'da Yatılı Bölge İlköğretim Okulları'nda okuyan çocukların, özellikle de kız çocuklarının daha fazla desteklenmesini vasiyet etti.

ÇYDD 2. Başkanı Prof. Dr. Ayşe Yüksel, Prof. Saylan'la son konuşmasını anlattı:

"En son konuşmamızda bana Yatılı Bölge İlköretim Okullarını sordu, çünkü bu okullar Türkan Hoca'nın özel ilgi duyduğu bir alandı. Biz onunla ilgili neler yapabiliriz diye konuştuk. Sonra bana dedi ki, 'Biliyorsun, Yatılı Bölge İlköğretim Okulları'na YİBO'lar diyoruz, Türkiye'nin kanı canı, asla onu ihmal edemeyiz.' Özellikle YİBO'larda kız çocuklarının okumasını daha çok destekledi."
:Güncel

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ