Başkent Gaz'da teminat sorunu aşıldı



Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Başkent Doğalgaz ihalesine davet edilen Elektromed arasındaki teminat mektubu sorunu çözüldü.

AA

Güncelleme: 12:42 TSİ 11 Haziran. 2009 Perşembe
ANKARA - Başkent Doğalgaz Dağıtım'ın özelleştirilmesi için 14 Mart 2008 tarihinde yapılan ihalede, 1 milyar 550 milyon dolar ile en yüksek ikinci teklifi veren ve ihale komisyonunca ihaleye davet edilen Elektromed firması ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında yaşanan teminat mektubunun nakde çevrilmesi konusunda yaşanan kriz aşıldı.

Bu sabah, Kuveyt Türk Katılım Bankası yetkililerinin, 50 milyon dolarlık teminat mektubunun tazminine ilişkin swift belgesini (dünya çapında bankalararası ödeme transferi) imzalayıp, onaylayıp belediye yetkililerine teslim ettiği öğrenildi.


Teminat mektubu bedeli, ABD'deki Mellon Bankası aracılığıyla, 2 gün valörlü olarak, 15 Haziran'da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştirme hesabına geçecek.


Başkent Doğalgaz A.Ş'nin hisselerinin özelleştirilmesi ihalesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 14 Mart 2008 tarihinde yapılmıştı.


İhalede en yüksek teklifi Global-Energaz-S.T.F.A ortak girişim grubu, ikinci en yüksek teklifi Elektromed A.Ş, üçüncü en yüksek teklifi ise Çalık Holding vermişti.


İhale Komisyonu 23 Ocak 2009 tarihinde Elektromed A.Ş'yi davet etmişti.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ