Belediye-İş Ara Verdi


Belediye-İş Sendikası' nın Büyükşehir hizmet binası önünde başlattığı oturma eylemine Irak Arızlı Konutları' nda eylem yapan vatandaşlar ve Yurtsever İşçi Birliği üyeleri destek verdi.

Belediye-İş’ e yoğun destek


Arızlı konutlarındaki depremzedeler, kendilerini ziyaret eden Belediye-İş üyelerine destek için Yurtsever Cephe İşçi Birliği (YCİB) Kocaeli Örgütü üyeleriyle birlikte yürüyerek, D-100 karayolunun sahil şeridi kesmindeki Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önüne sloganlarla yürüdü. ‘’Arızlı konutlarında ve Büyükşehir’de AKP zulmüne karşı direniyoruz’’ pankartı arkasında toplanan depremzedeler ve YCİB üyeleri, bu sırada ‘’Zam, zulüm, işkence işte AKP’’ ve "Gün gelecek, devran dönecek, AKP halka hesap verecek’’ şeklinde sloganlar attı. Depremzedeler ve YCİB üyeleri, iki gündür belediye binası önünden ayrılmayan ve geceyi sokakta geçiren işçiler tarafından alkışlarla karşılandı.


Depremzede ailelerden destek


Depremzedeler adına konuşan Çisem Uğur, "Arızlı konutlarında mücadelemiz devam edecek. AKP Büyükşehir' de bize yaptığı zulüm ile nasıl bir sosyal devlet anlayışta olduğu açıkça gösterdi. Bizim evlerimizi bürokratlara vermek istiyorlar. Fakat biz evlerimizi onlara bırakmayacağız" dedi. YCİB adına konuşan Barbaros Tantan ise topluma dayatılan yeni elbisenin zulümden başka bir sonuç vermediğine işaret ederek, "Belediye işçileri ile depremzedeler, benzer yaklaşımlarla mağdur ediliyor. Direnme gücünü artıran, yoksulların ve emekçilerin kazanımlarını çoğaltan noktada durmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Ara veriyorlar


Belediye-İş Sendikası Basın Yayın ve Eğitim Sekreteri Bayram Özkan, direniş sürecinde yalnız olmadıklarını görmenin kıvancı içinde olduklarını ifade ederek, şunları söyledi;


"İki gündür buradayız. Burada yatıp, burada kalktık ve kararlılığımızı gösterdik. Dayanışma ziyaretleri biz güç verdi, herkese teşekkür ediyoruz. Eylemin 72 saatlik olduğunu açıklamıştık, ama 24 saat önce son veriyoruz. Hafta başında gelişmelere göre durum değerlendirmesi yapıp, eksik kalan günü belki de fazlasıyla eylemlilikte geçirip, işverene derdimizi çok net bir biçimde anlatırız."


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ