Erdoğan: IMF olmazsa ölecek miyiz?



IMF ile görüşmeleri değerlendiren Başbakan Erdoğan "IMF'ye mecbur değiliz, IMF olmazsa ölecek miyiz? İlişkiler sonbahara kadar bir yola girecektir" dedi.











ntvmsnbc
ANKARA - Başbakan Tayyip Erdoğan, NTV/CNBC-e ortak yayınında IMF ile süren görüşmeleri ve gelinen noktayı değerlendirdi.

Erdoğan şunları söyledi: "IMF ile birçok görüşme gerçekleşti, başkanla üç kez ben görüştüm. Çıkarımıza uymadığı sürece IMF ile anlaşmaya imza atmayacağız. Gelir idaresi özel kuruluş olsun diyorlar, olmaz. Bunu kabul edemeyiz. Her şeyi düşürmemizi istiyorlar, onu düşür bunu düşür, biz bu ülkeyi nasıl yöneteceğiz peki?


IMF'ye mecbur değiliz, IMF olmazsa ölecek miyiz? Gerekirse madem ki bu iş olmuyor, biz de aynı açıklamayı yaparız. Bizi bu noktaya getirmesinler. Brezilya nasıl yaptı? Temennim görüşmeler yaz sonu bitsin, IMF ile ilişkiler sonbahara kadar bir yola girecektir."

Hükümetin, gelecek seçimleri düşünerek IMF ile bağlayıcı anlaşmayı düşünmediği iddialarına yanıt veren Erdoğan, "Bunların hepsi uydurma, sağır duymaz uydurur. Öyle bir şey söz konusu değil. Biz bu güne kadar siyasi etik açısından, siyasi etiğe sığmayan hiçbir uygulama yapmadık. Bugün de yapmayız, yarın da yapmayız. Olması gereken ne ise gerçekler ne ise gerçekleri uygularız'' diye konuştu.

Yabancı sermaye eleştirilerini yorumlayan Erdoğan, "Bir yerde hayırlı iş yapacaksınız. Yabancı geliyorsa, bırakın yabancı yapsın. İstanbul'da Galataport ihalesi dört yıl önce yapıldı. Çeşitli yollarla bağırdılar çağırdılar. Danıştay yürütmeyi durdurma verdi. O zaman başlamış olsaydı, şimdi bambaşka bir Tophane görecektik. Gelip de oradan binayı alıp götürüyor mu?" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ