İllegal yapı cezasız kalamaz

Demokrasiye kasteden 'kirli tezgâh' iktidar partisi tarafından yargıya taşındı. AK Parti, Genelkurmay Harekât Başkanlığı'nda hazırlandığı iddia edilen eylem planı hakkında suç duyurusunda bulundu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaştırılmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sunulan dilekçede, illegal yapılanmayla suç örgütü oluşumuna gidilerek iktidarın demokrasi ve hukuk dışı yöntemlerle işbaşından uzaklaştırılması için plan yapıldığına işaret edildi.

Bunun cezasız bırakılamayacağı vurgulanan dilekçede, "Gerekli soruşturmanın yapılarak suç, fail veya faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılmaları hususunda gereğini arz ve talep ederiz." denildi.

AK Parti Genel Sekreteri Naim Şahin ve Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Boyrazoğlu ile görüştükten sonra başvuruyu yaptı. Üç sayfalık dilekçenin "müşteki" bölümünde AK Parti'nin adı yer aldı. "Şikayetin konusu" olarak ise Taraf'ta yayımlanan 'AKP ve Gülen'i Bitirme Planı' haberinin içeriği gösterildi.

AK Parti kurmayları, suç duyurusundan önce yoğun bir mesai yaptı. Başbakan Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısından sonra Meclis'teki makam odasında grup başkan vekilleri ile bir araya geldi. Suç duyurusu metni masaya yatırıldı. Daha sonra Bekir Bozdağ'ın odasında Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Genel Sekreter Şahin'in de katılımıyla metin tamamlandı. Ardından Çiçek, Bozdağ ve Şahin, Erdoğan'a metni gösterdi. Başbakan'ın onayı alındıktan sonra suç duyurusu Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapıldı.

Dilekçede siyasî partilerin, demokratik siyasî hayatın vazgeçilmez unsurları olduğunun altı çizildi. Dilekçede şöyle denildi: "Siyasi partiler önceden izin almadan kurulurlar ve Anayasa ve kanun hükümleri içerisinde faaliyetlerini sürdürürler. 'Halkın iktidarı' anlamına gelen demokrasi, eşitlik, özgürlük ve çoğulculuk gibi değerleri öne çıkaran toplumların yegane siyasî tercihidir. Çağdaş demokrasilerin temel ilke ve özellikleri; serbest ve düzenli seçimler, çoğulculuk ve siyasî yarışma, insan hakları, hukuk devleti ve temel politikaları belirleme yetkisine seçilmişlerin sahip olmasıdır. Demokrasiyi diğer yönetim biçimlerinden ayıran temel özellik, yönetilenlerin kendileriyle ilgili karar ve kuralların oluşturulması sürecine katılmalarıdır. Bu bağlamda, halkın yönetime katılımının başlıca aracı olan siyasî partiler, demokrasilerde merkezi bir role ve öneme sahiptirler. Partiler, toplumdaki farklı düşünce ve görüşleri siyasî alana taşıyarak, halkın temsilî, siyasî iktidarın kullanılması ve muhalefet işlevlerini yerine getirirler. Onun için partiler demokratik siyasî hayatın vazgeçilmez unsurları olarak kabul edilmektedir."

İşte dilekçedeki çarpıcı tespitler:

AK Parti'yi iktidardan uzaklaştırmak için

plan yapılmış

Demokrasiyi geliştiren siyasî partilerdir ve siyasî partiler olmadan demokrasi düşünülemez. Bu nedenledir ki siyasî partiler, sahip oldukları vazgeçilmez konumları sebebiyle hukuki güvencelere kavuşturulmuştur. Mezkur belgede ise hukuk devletinin gereklerine uygun ve demokratik yollarla iktidara gelen ve hükümet etmekte olan partimize yönelik olarak asılsız, haksız, mesnetsiz, gerçeklerle asla bağdaşmayan hayali suçlamalarda bulunularak, demokratik olmayan yöntemlerle ve hukuka aykırı bir şekilde iktidardan uzaklaştırılmasının planlandığı görülmektedir.

Ortada illegal bir yapılanma ve suç örgütlenmesi var

Habere konu belgede yer alan ve "suç teşkil eden" ifadeler, "AK Parti'nin Türkiye'de ve dünyada farklı bir konumda gösterilmesine sebebiyet verecek niteliktedir. Partimizin kişilik haklarına saldırının ötesinde, iftira niteliğinde çalışma yapılmasının planlandığı, bu çalışmaların gerçekleştirilmesine yönelik olarak illegal bir yapılanma suretiyle suç örgütlenmesine gidildiği haberin içeriğinden anlaşılmaktadır.

Fail veya failler ortaya çıkarılarak cezalandırılmalı

Hukukun koruması altında bulunan bir siyasî partinin ve onun kurduğu hükümetin ortadan kaldırılması, görevlerini kısmen veya tamamen yapamaz hale getirilmesine yönelik yasadışı çalışmalar bir hukuk devletinde asla kabul edilemez ve cezasız bırakılamaz. Resen nazara alınacak hususlarla birlikte gerekli soruşturmanın yapılarak fail veya faillerinin ortaya çıkarılması ve cezalandırılmaları gerekir.

:ZAMAN

ÖMER ŞAHİN, ERDAL ŞEN, METİN ARSLAN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ