16 Ocak'tan itibaren ilaçlar karaborsada

16 Ocak'tan itibaren ilaçlar karaborsada
İlaç krizi yüzünden ilaçlar karaborsaya düşüyor !
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk Eczacılar Birliği ile sözleşmesini 16 Ocaktan itibaren tek taraflı olarak feshetti. SGKlılar bu tarihten sonra sözleşme imzalamayan eczanelerden ilaç alamayacak. Bu durum vatandaşların ilaca ulaşmasını zorlaştıracak Eczacılar eylem devamını oku
yapmıştı Sağlık Bakanlığı, bütçesindeki deliği kapamak için ilaç fiyatlarını indirmeye yönelik karar almıştı.


Posta'nın haberine göre bu karar raflarda bulunan parası ödenmiş 3 bin çeşit ilacın yüzde 10-60 ucuzlaması anlamına geliyordu.

Eczacılar bunun kendilerine zarar vereceği gerekçesiyle bir gün kepenk kapatmıştı. Bunun üzerine
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Türk Eczacıları Birliği (TEB) ile arasındaki ilaç alım protokolünü feshetmişti. SGK, TEBi devreden çıkarıp, eczanelerle tek tek masaya oturacağını açıklamıştı.

TEK TEK UZLAŞACAK

SGK, TEBle anlaşmasının bittiği 16 Ocaktan itibaren eczanelerle tek tek sözleşme imzalama yoluna gideceğinden, bu tarihten sonra vatandaşın ilaca ulaşması zorlaşacak. Çünkü SGKlılar sözleşme imzalamayan eczanelerden ilaç alamayacak. TEB Başkanı Erdoğan Çolak,
Eczacı adına sözleşme yapma yetkisi TEBdedir.

Biz sözleşme yapmak istiyoruz.Sorunlarımızı çözmek istiyoruz. Biz, inatlaşmanın muhatabı değiliz. Sorunların çözümlenebilmesi için gerekli adımların atılmasını istiyoruz diye konuştu.

SGK ÇÖZÜM İÇİN ADIM ATMIYOR

SGKnın eczacı ve hastaları sözleşme feshi ile cezalandırdığını belirten TEB Başkanı Erdoğan Çolak, Bu karardan sonra SGK il müdürlükleri önünde eczanelere ödediği ilaç paralarını geri almaya çalışan ve daha kötüsü, peşin ödeyecek gücü olmadığı için ilaç alamayan hastalarla dolmaya başlayacak. 4 Aralıkta yapılan kepenk kapatma eylemi nedeniyle, eczacılarımız, ama en çokda hastalarımız cezalandırılmaya çalışılmaktadır. Çözüm sürekli tek bir tarafın fedakarlığı üzerine kurulamaz diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ