Aşure Yapılışı

Malzemeler
Yarım kg bugday
1 çay fincanı pirinç
200 gr kuru ceviz
200 gr kuru fasulye
100 gr pilav fıstığı
200 gr nohut
1 kg toz seker
4 tane limon
200 gr fındık
50 gr kuş üzümü

Aşure Yapılışı, Aşurenin Yapılışı, Aşure Yapılışları, Aşure Yapılışı

Pirinç ve buğdayı ayıklayıp yıkayın. Bir tane tencereye koyup, üzerini üç-dört parmak asacak kadar su ekleyin, tencerenin kapağını kapatmadan, ateşe koyun. Karıştırarak, beş dakika pişirip, ateşten alın.
Üzerine de sıkıca bir bez örtüp sıcak bir yerde, bir gece kadar bekletin. Nohut ve fasulyeleri de yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bekleyip kabarmış olan pirinç ve buğdayları biraz sıcak su ekleyip, ateşe koyup
kapaksız olarak kaynatın. Dibinin tutmamasına özen gösterin, sürekli tahta bir kaşıkla karıştırın. Bir süre sonra altını biraz kısıp, kabukları soyulmuş nohut ve fasulyeleri ekleyin.Kısık ateşte pişirmeye devam
edin ve karıştıra karıştıra bir kg şekeri de ekleyin. Ateşten almaya yakın limonlari da rendelenip aşureye katın ve bir iki taşım daha kaynatın. Son olarak, arzunuza göre ateşten almadan önce bir fincan ölçüsünde
gül suyunu ekleyebilirsiniz.Soğumadan kaselere koyup kaldırın. Fındık ve cevizi kavrup çekin, biraz pilav fıstığını kavurun, kuş üzümünü de ayıklayıp hafifçe çevirin. Bunları ayrı ayrı kaplarla, servis yaparken
aşurenin üzerine serpmek için sunabilirsiniz. Ayrıca aşurenin içine kuru bakla, incir, kayısı, kestane gibi malzemeler de koyabilirsiniz.Aşure servise hazır.Afiyet olsun.
Kaynak İnt

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ