Erdoğan'a çok ağır suçlamalar

Erdoğan'a çok ağır suçlamalar CHP lideri Baykal AK Parti'ye çok ağır suçlamalarda bulundu... 
Gergin bütçe görüşmelerinin ardından CHP lideri Baykal CNN TÜRK'teki Ankara Kulisi programına konuştu. Gündemde yine açılım süreci vardı ve Baykal sürece neden karşı çıktığını anlattı.

"Açılıma başından beri karşı çıktım, sonunda doğruları halk da gördü" diyen Baykal, 36 yıllık siyaset hayatında kimseyi bölücülükle suçlamadığını belirtti ve Başbakan'a bu sözleri küfür olsun diye değil, sorumluluk duygusuyla söylediğini kaydetti.

BAYKAL NEDEN KARŞI ÇIKTI ?

Deniz Baykal, "Ben niye karşı çıktım... Niye ona 'vazgeç bu işten' dedim. devamını oku
Üstelik ben bunu söylediğim zaman açılım politikasnın balayı dönemi yaşıyordu. Bize tabanını kaybedeceksiniz zarar göreceksiniz diyorlardı. 'Bu iş yanlış buraya girmeyin' dedik. Bizim söylediklerimizin doğruluğunu halk görmeye başladı. Kaygılarımızın muhalefet amacıyla ortaya atılan kaygılar olmadığı, gerçek Türkiye'yi sıkıntıya sokacak gelişmelere yol açacağı ortaya çıktı. Bizim bu tavrımız siyaseten prim yapmaya başladı" dedi.

DTP'LİLERİN SİNE-İ MİLLET KARARI

Fikret Bila ve Murat Yetkin Baykal'a DTP'lilerin sine-i millet kararını da sordu.

CHP lideri Baykal, "Arkadaşlarımızın şiddeti terörü sahiplenmeden, ayrımcılığın bayraktarlığını savunmasını yapmadan orada görev yapmaları hepimizi mutlu eder. Ama tersi sözkonusu olursa... Seçimden sonra Kürdistan haritası belli oldu dediler. Bu nedir? Yani aklımızı mı unuttuk?.. Şimdi gel bunu söyle diye mi çağıracağız" diye konuştu.

AK PARTİ'YE ÇOK AĞIR ELEŞTİRİ

Baykal, Türk milleti kelimesinin Anayasa'dan çıkarılmaya calışıldığını iddia etti ve hükümetin dinamit ile oynadığını söyledi.

Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, 'açılım sürecinin sonuna kadar götüreceğiz' açıklamasına da karşı çıktı:

"Bedeli ne olursa olsun' diyo ya, bedeli Türkiye ödüyor, ölen çocuklar ödüyor."

Deniz Baykal, "Türkiye'yi bölüyorlar' diyordum. Nereden çıkarıyorsun, bunu görmemezden gelmek mümkün mü. Bir süre önce 'paranoya' diyorlardı bölme ihtimalini, şimdi herkes görüyor" ifadelerini kullandı.

Ahmet Türk ile beraber çalıştıklarını da belirten Baykal, "Gelişmeler Türk'ü ve hareketi başka bir yere getirdi" diye konuştu.

PSİKOLOJİK SAVAŞIN ARKASINDA HÜKÜMET VAR

Baykal, Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Trabzon'da yaptığı açıklamaları da manidar buluyor: "Silahlı Kuvvetler'e karşı psikolojik savaşın hükümetin bilgisi ve himayesinde yapıldığınına inanıyorum. Bu kadar açık net. Onlara anlatmış, yetmemiş şimdi kamuoyuna anlatıyor Sayın Genelkurmay Başkanı . Şikayetini, sıkıntısını muhatabına yani hükümete anlatarak çözüm bulamamış ki şimdi kamuoyuna anlatıyor."
Kaynak:baber3

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ