Fiat'ın yeni hedefi 1 milyon araç

İtalyan otomotiv şirketi Fiat, gelecek üç yılda İtalya'daki araç üretimini 1 milyona çıkarmayı planlıyor.
Fiat'ın yeni hedefi 1 milyon araç
Fiat Üst Yöneticisi Sergio Marchionne, Roma'da hükümet ve sendika yetkilileriyle görüştükten sonra yaptığı açıklamada, 2012 yılında araç üretimini 1 milyona çıkarmayı planladıklarını ancak, bunun için büyük yatırım, hükümet desteği ve çalışanların esnekliğinin gerektiğini söyledi.

Aynı zamanda Haziran ayından bu yana ABD'li otomotiv üreticisi Chrysler'ın da üst yöneticisi olan Marchionne, Fiat Panda'nın üretimini İtalya'nın güneyindeki Pomigliano fabrikasına taşıyabileceklerini bildirdi. devamını oku


Gelecek iki yılda yatırımlar ve araştırmalara 8 milyar avro harcayacaklarını, bu yatırımların üçte ikisinin İtalya'ya yapılacağını belirten Marchionne, şirketin yeniden yapılanma sürecinde Turin'deki bir Fiat fabrikasında 2012 yılına kadar iki Chrysler modelinin üretileceğini ifade etti.
Şirketin Sicilya'daki Termini Imerese fabrikasının 2011 yılı sonunda kapanacağını teyit eden Marchionne, İtalya'da üretim maliyetlerinin yüksekliğinden şikayet etti.
Brezilya yada Polonya'daki fabrikalarla karşılaştırıldığında İtalya'da ''işçi başına üretilen araç sayısının tamamıyla orantısız'' olduğunu söyleyen Marchionne, İtalya'da 5 Fiat fabrikasında 22 bin kişinin çalıştığını ve bu fabrikalarda yılda 650 bin araç üretildiğini, Brezilya'da ise 9,400 kişinin çalıştığı bir fabrikada ise 730 bin araç üretildiğini belirtti.
Toplantıya katılan Sanayi Bakanı Claudio Scajola da, Fiat'ın İtalya'da yılda 900 binden fazla araç üretmesini istediklerini kaydetti. Scajola, Termini Imerese fabrikasının geleceği konusunda sendikalar ve yerel yetkililerin acilen biraraya gelmesi çağrısında da bulundu. 
Fiat'ın İtalya'da otomotiv pazarındaki payı yüzde 33'ü buluyor.

AA

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ