İşte sirk gerçeği...

Tonlarca ağırlıktaki filllerin sirklerde o acayip numaraları nasıl yaptıklarını hiç merak ettiniz mi...iste-sirk-gercegi...-Bu haberde göreceğiniz fotoğrafların bu konuda sizi hayli aydınlatacağını söylemeliyiz. Uluslararası hayvan hakları örgütü PETA'nın ele geçirdiği son fotoğraflar, sirklerde hayvanlara uygulanan acı verici süreci bir kez daha gözler önüne serdi. Bu görüntülere bakıldığında, sirklerin vadettiği anlık mutluluk "cehalet mutluluktur" sözünü akla getiriyor.devamını oku



Görüntülerde, Ringling Bros. sirki eğitmenlerinin yavru filleri terbiye ederken kullandığı yöntemler gözler önüne seriliyor.
Filleri terbiye etmek için, halatlar, kancalı sopalar ve elektrik şoku kullanıyor.
Doğal ortamlarından koparılan, kimileri ise zaten sirkte doğmuş olan filler, annelerinden uzaklaştırıldıktan sonra eğitim süreci başlıyor.
18-24 aylık filler terbiyecileri tarafından katı bir eğitim dönemine sokuluyor; içgüdüleri ve doğal hayattaki alışkanlıklarından koparılmak için eğitimden arta kalan zamanlarda karanlık, doğal ortamlarına hiç benzemeyen bölmelerde ayaklarından zincirle bağlı olarak tutuluyorlar.
Fillerin buralarda geçirdikleri zaman günde 23 saati bulabiliyor.
Günlük eğitim sırasında ise filin etrafında birkaç eğitmen birden toplanıyor ve filin ayakları bağlanarak, şovlarda yapması istenen numaralar öğretilmeye başlanıyor.
Bu süreçte bazen yavru filler ağlıyor, ancak sirk yetkilileri bu sesi kapamak için yüksek sesli müzik kullanıyor.

PEKİ BU GÖRÜNTÜLER NASIL ORTAYA ÇIKTI
Sirkte olup bitenleri eski bir fil terbiyecisi olan Sam Haddock duyurdu. Haddock'un eşi, onu sirklerde olup bitenleri kamuoyuna aktarması için teşvik etti. Bunun üzerine Haddock, elindeki malzemeleri PETA'yla paylaştı.
Haddock bir süre sonra, ani bir hastalık nedeniyle hayatını kaybetti. Ancak geride bıraktığı bu fotoğraflar, sirklerin ışıltılı dünyasının ardında yaşananlar hakkında trajik bir bilgi bıraktı...(cnnturk.com)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ