KADIN VE AİLE SAĞLIĞINI KORUMA HİZMETLERİ


Kadın ve Aile Sağlığı Hizmeti Nedir?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı Kadın, Sağlıklı Aile, Sağlıklı Toplum...” sloganıyla yürüttüğü bu proje ile İstanbul genelinde tüm kadınların ve 0–12 yaş grubundaki çocukların sağlığını korumak, onları bilinçli hale getirmek ve kaliteli bir yaşam sürmelerini sağlamak amacıyla ücretsiz tarama, takip, danışmanlık ve eğitim hizmetleri vermektedir.
Kadın ve Aile Sağlığı Hizmetleri Nelerdir?                                       devamını oku


Osteoporoz (Kemik Erimesi) Taraması
Kemik erimesi özellikle kadınlarda yaşam kalitesini düşüren birtakım sakatlıklara ve ölümlere neden olmaktadır. Erken teşhis sizi geri dönüşü olmayan durumlardan kurtarabilir. Merkezlerimizde yapılan topuktan kemik yoğunluğu ölçümünden sonra gerek görüldüğü takdirde görüntüleme merkezlerinde DEXA cihazları ile daha ileri tetkike yönlendirileceksiniz.
-Bu tarama hizmeti, 15 yaşın üzerindeki tüm kadınlara uygulanabilmektedir.
Rahim Ağzı Kanseri Taraması (Smear Testi İle Tarama)
Erken teşhisin mümkün olduğu ve kadınlarda sık görülen rahim ağzı kanseri ile mücadele, yapılacak kısa bir testle sadece birkaç dakikanızı alacaktır. “Smear” adı verilen bu test sayesinde, erken teşhis ve tedavi oldukça kolaydır. Merkezlerimizde bu hizmetten yararlanan tüm kadınlara, kansızlık taraması da uygulanır.
Meme Muayenesi ve Meme Kanseri Taraması
Doğru kontrol ve gelişmiş tekniklerle sizleri geleceğe güvenle bakmaya davet ediyoruz. Her ay doğru şekilde uygulanan “kendi kendine meme kontrolü” ile meme kanserinin erken teşhisi mümkündür. Merkezlerimizde meme muayenesinin nasıl yapılacağı gösterilir; ilk muayeneniz yapılır ve gerekli görüldüğü takdirde, ileri tetkik amaçlı ve ÜCRETSİZ dijital mamografi ve meme ultrasonografisi çekilmek üzere görüntüleme merkezlerimize yönlendirilirsiniz. Bu hizmetten en doğru şekilde faydalanabilmek için;
-15 yaş ve üzerinde olmanız,
-Merkezimize geldiğinizde, adet bitiminizin üzerinden 1 hafta geçmiş olması gerekmektedir.
Jinekolojik Enfeksiyon Kontrolü
Merkezlerimizde, talep eden tüm kadınlara jinekolojik muayene ve gerekli laboratuar tetkikleri yapılır. Rahim ağzı kanseri ve genital enfeksiyon taraması hizmetlerinden en doğru biçimde faydalanabilmek için;
- Adetli olmamak (Adet bitiminden 2 gün sonra veya adetten 2 gün önce),
Randevu gününden 2 gün öncesi cinsel ilişkiye girmemiş olmak gerekmektedir.
Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri
Sizi ve yakınlarınızı ilgilendiren sağlık konularında grup eğitimleri ve bireysel eğitim almanız mümkün... Kişisel temizlikten er-genlik sorunlarına, emzirmeden kendi kendine meme muayenesine kadar birçok konuda sizleri bilgilendiriyoruz. Kendi grubunuzu oluşturun ve öğrenmek istediklerinizi bize bildirin. En kısa sürede size ve yakınlarınıza merak ettiğiniz tüm sağlık konuların-da danışmanlık hizmeti veriyoruz.
-Bunun için sadece ALO 153’ü aramanız yeterlidir
Kalp-Damar Hastalıkları Risk Taraması
Kilo alımı, hareketsizlik, sigara ve stres gibi nedenler, erkeklerin yanı sıra özellikle şehirlerde yaşayan kadınları da kalp ve damar hastalıkları açısından tehdit etmektedir. Siz de risk altında olduğunuzu düşünüyorsanız, hemen en yakın Kadın ve Aile Sağlığı Merkezi’ne başvurun.
Merkezlerimizde yapacağımız tansiyon-nabız ölçümü, açlık kan şekeri, trigliserid ve kolesterol testleri, kalp krizi ve inme gibi hastalıkların riskini tespit etmemize yardımcı olacaktır. Bu taramaları düzenli olarak yaptırmak sizleri daha sağlıklı ve mutlu günlere ulaştıracaktır.
-20 yaşın üzerindeki tüm kadınların faydalanabileceği bu hizmeti almak için merkezlerimize geldiğinizde aç olmanız gerekmektedir.
Psikolojik Danışmanlık Hizmeti
Sizin ve aile fertlerinizin sorunlarını paylaşmaya davet ediyoruz. Evinizde ya da işinizde yaşadığınız tüm sıkıntıları bizimle paylaşabilirsiniz. Sorunlarınızın ayrıntılarını paylaşmaya ve bunların çözümüne katkıda bulunmaya her zaman hazırız.
Kadın ve Aile Sağlığı Görüntüleme Merkezlerinde Verilen Hizmetler:
Dijital Mamografi
Kemik Yoğunluğu Ölçümü (DEXA)
Ultrasonografi (Meme, Gebelik,    Çocuk Kalça Eklemi Ultrasonları)
Görüntüleme Merkezlerinde Verilen Hizmetlerden Yararlanmak İçin,
Genel Şartlar:
Kadın ve Aile Sağlığı Merkezlerinden ilgili hizmeti almış ve Görüntüleme Merkezi’ne yönlendirilmiş olmanız,
ALO 153 numaralı hattımızı arayarak randevu almanız,
T.C. kimlik numaranızı gösteren nüfus cüzdanınızla birlikte randevu saatinizden 10 dakika önce merkezimizde bulunmanız yeterlidir.
Merkezimize Gelmeden Önce Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar:
Dijital Mamografi ve DEXA (standart kemik yoğunluğu ölçümü) Taraması;
Kalp pilinin olmaması,
Vücutta metal protezin olmaması.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ