Kızlar evlenmek için evden kaçıyor

Erkekler de macera uğruna..

09.12.2009 13:16

Malatya'da evden kaçan çocuk sayısı 2009 yılında yüzde 50 artış olması üzerine Emniyet Müdürlüğü bünyesinde 'özel tim' kuruldu. Kaybolan 179 çocuktan bulunan 177'si üzerinde yapılan araştırmada erkek çocukların macera için, kız çocukların evlenmek için evden kaçtığı ortaya çıktı. Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Kaybolan çocukların 101'i erkek, 78'i kız. Erkek çocuklarının kısa süreli macera yaşamak için, kız çocuklarının ise evlenmek için evlerini terk ettiğini belirledik" dedi.
MALATYA (AHT)

Malatya'da evden kaçan çocuklardan erkeklerin çoğunluğunun macera yaşamak için, kız çocukların evlenmek için evlerini terk ettiği saptandı. Kaybolan çocukların yüzde 50'den fazlası macera arayışı, diğerleri iş arama ve aile içinde yaşanan sorunlar nedeniyle evlenmek için evden uzaklaşıyor.
Malatya'da 2009 yılında 179 çocuk evden kaçtı. Emniyet Müdürlüğü kayıp çocukların bulunması için Türkiye'de bir ilk olarak Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde ?Kayıp çocuklar aranıyor timi' kuruldu. 2 sosyal hizmet uzmanı ve 2 emniyet mensubundan oluşan özel tim dedektif gibi çalışıyor. Çocukları sıkı takibe alan tim, 179 çocuktan 177'sini sağ salim bularak ailelerine teslim etti.
14-17 yaş arası erkek çocukların polisiye ve mafya dizilerinden etkilenerek kısa süreliğinde büyük kentlerde macera yaşamak evden kaçtıkları belirlenirken, kız çocukların ise aile baskısı yüzünden evlenmek için kaçtığı ortaya çıktı. Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kayıp çocukların bulunması için büyük titizlik gösterdiklerini belirterek, "Kayıp çocukların bulunması için Türkiye'de bir ilk olarak kurduğumuz özel tim çok geniş yetkilere sahip olduğu için çocukları bulmak zor olmuyor. Evden kaçan çocuklardan erkekler macera amaçlı, kız çocukları ise evlenmek için kaçıyor" dedi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ