Belediye Bir İlk Gerçekleştirdi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek ilköğretim 6. sınıf öğrencilerine 26 bin dizüstü bilgisayar dağıttı. Törene video konferansla katılan Başbakan Erdoğan, öğrencilerin bilgisayarları oyun makinesi olarak görmemelerini, eğitim amaçlı kullanmalarını istedi. Proje ile geleceğin Bili Gates'lerinin yetiştirilmesi hedefleniyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin 'Bilgisayarı Olmayan Kalmasın Projesi' kapsamında 26 bin 587 ortaokul 1. sınıf öğrencisine bilgisayar hediye edildi. Bilgisayar dağıtım törenine video konferans sistemi ile katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, öğrencilere seslenerek bilgisayarların bir oyun makinesi olarak görülmemesini istedi.
İzmit İnterteks Fuan'nda düzenlenen törene Başbakan Erdoğan, Ankara'daki resmi konutundan video konferans sistemi ile katıldı. Böyle bir projeyi hayata geçirdiği için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Erdoğan, belediyenin 29 Mart yerel seçimlerde verdiği sözü yerine getirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Belediyenin 5 yılda 130 bin bilgisayar dağıtacağını belirten Başbakan, AK Parti hükümetinin eğitimde yaptığı hizmetleri aktardı. Yedi yılda 133 bin yeni derslik inşa ettiklerini, öğrencilere kitapları ücretsiz dağıttıklarını ve okullara 731 bin bilgisayar gönderdiklerini hatırlattı. Türkiye'nin dört bir yanında yaptığı ziyaretlerde öğrencilerin artık para yerine dizüstü bilgisayar istediğini açıklayan Başbakan Erdoğan, "Artık ülkemin hangi şehrine gidersem gideyim çocuklar benden dizüstü bilgisayar istiyorlar. Dikkat ediniz, artık para istemiyorlar, oyuncak istemiyorlar, dizüstü bilgisayar istiyorlar. " dedi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tüm yerel yönetimlere örnek olacak şekilde eğitim seferberliğine destek olmasının bu yönden de takdire şayan olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, "Sevgili öğrenciler, bilgisayarlarınızın hayırlı olmasını diliyorum. Güle güle kullanın. Oyun elbette hakkınız, ancak bilgisayarı bir oyun makinesi olarak görmeyeceğinize, bilgi ve becerilerinizi  geliştirecek, eğitiminize destek olacak bir ara olarak en iyi şekilde değerlendireceğinize inanıyorum. Bilgisayar, yerinde kullanılmadığında maalesef çocuklar için faydadan çok zarar getirebiliyor. Bilgisayar sizi sokaktan, sokak oyunlarından, arkadaşlarınızla diyalogdan alıkoymasın. Bilgisayar, dikkat edin sizi evlerinize hapsetmesin. Bilinçli bir şekilde kullandığınızda bilgisayar hayatınızı kolaylaştıracak, öğrenmenizi destekleyecek, başarınıza katkı sağlayacaktır. " ifadelerini kullandı.Öğrencilerin bilgisayarları en iyi şekilde kullanacaklarına inandığını belirten Başbakan Erdoğan, bilgisayarları ile internete bağlandıklarında kendisine duygularını aktarmaları için bimer@basbakanlik. gov. tr adresini verdi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da projenin uzun vadedeki hedefinin, ülkede dahiler yetiştirmek olduğunu söyledi. Karaosmanoğlu, "Kocaeli'nde pırıl,pırıl zehir gibi gençler yetişiyor. Bili Gates gibi bir bilişim dehası olmak için artık eksikleri yok. Bilgisayarları da olunca, bu potansiyel daha kolay gün yüzüne çıkacak. " şeklinde konuştu. Öğrencilere dağıtılan bilgisayarlar, Türkiye'nin önde gelen bilişim şirketlerinden Exper tarafından dizayn edildi. Dayanıklılıkları nedeniyle '9 canlı' denilen bilgisayarlara Bilge Pisi ismi verildi. Bilge Pisi, çocukların düşürebileceği, zaman,zaman üzerine bir şeyler dökebileceği hesap edilerek geliştirilmiş. Bilgisayarlar, darbe ve düşmelere dayanıklı kırılmayan gövde, su geçirmez tuş takımı ve 6 saate varan uzun pil ömrüne sahip. Yine de 40 cm üzerinden düşürülmemesi ve USB girişi gibi klavye harici kısımlarının su ile temas ettirilmemesi öneriliyor. Yaklaşık 1,54 kg ağırlığı ve özel tasarımıyla Bilge Pisi, çocukların kolayca taşıyabileceği ölçülerde.
Kaynak : İstiklal

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ