İslamofobia'dan Yakındı


ABD-İslam Dünyası Forumu'nda Konuşan Başbakan Erdoğan Serzenişlerde Bulundu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen 'ABD-İslam Dünyası Forumu'nda konuştu. Antisemitizm konusu kadar tehlikeli bir konunun da tüm dünyaya empoze edilmeye çalışılan İslamofobia olduğunu dile getiren Erdoğan, ırkçılığı körükleyenlere karşı sert mesajlar verdi.

Başbakan Erdoğan, "İslamcı ya da Müslüman terör örgütü" kavramlarını kullananları uyararak, bunu yeniden gözden geçirmeleri gerektiğini söyledi. İslam'ın barış ve kardeşlik dini olduğunu dile getiren Erdoğan, "Terör ve İslam'ı bir arada görmek bizim kanımıza dokunuyor" dedi. Erdoğan, İslam anlayışını anlatırken ise Mevlana ve Yunus Emre'nin dizelerinden örnekler verdi.

Amerika Birleşik Devletleri'nin 11 Eylül saldırıları sonrasındaki İslam algılamasını artık değiştirmesi ve özgürlük/güvenlik paradigmalarının yeniden belirlenmesi gerektiğinin altını çizen Erdoğan, "ABD artık sorumluluk yüklenmeli" dedi.

Konuşmasında Gazze'de yaşanan insanlık trajedisine de değinen Başbakan Erdoğan, masum çocukların İsrail tarafından hunharca öldürülmesine değinerek "Ey insanlık neredesin!" şeklinde serzenişte bulundu.

Erdoğan, barış sürecinin önündeki en büyük engelleri ise, "Yahudi yerleşim birimleri ve ayırım duvarı inşaatı" olarak sıraladı. Gazze'deki insanlık trajedisinin sona erdirilmesini isteyen Başbakan Erdoğan, yardımların bölgeye kesintisiz ulaştırılması gerektiğini vurgulayarak konuşmasını tamamladı.
Kaynak:sondakika

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ