Son yolculuğuna uğurlandı

TEKFEN Holding’in kurucu ortaklarından Necati Akçağlılar, dün son yolculuğuna uğurlandı

Son yolculuğuna uğurlandı İstanbul’da, 87 yaşında vefat eden Necati Akçağlılar için dün sabah önce kurucusu olduğu Tekfen Holding’in merkezinde bir tören düzenlendi. Akçağlılar’ın naaşı Bebek Camisi’nde kılınan öğle namazının ardından Rumelihisarı’ndaki Aşiyan Mezarlığı’nda defnedildi. Bebek Camisi’ndeki cenaze töreninde, Necati Akçağlılar’ın eşi Cansevil Akçağlılar ile kızı Defne

Akçağlılar taziyeleri kabul etti.

Cenaze törenine, Necati Akçağlılar’ın eşi, kızı ve yakınlarının yanı sıra, Akçağlılar’ın 55 yıllık ortağı Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas üyeleri Feyyaz Berker ve Ali Nihat Gökyiğit, FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Boyner, Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Koç, Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren ve CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Aydın Ayaydın da katıldı.

55 yıldır ortaktılar

Necati Akçağlılar, 22 Mayıs 1924’te İzmir’de dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İzmir’de tamamladı, üniversite eğitimine 1945-1948 yılları arasında, ABD’de, Illinois Üniversitesi’nde İnşaat Mühendisliği bölümünde devam etti. İş hayatına Florida’da Amerikan Karayolları Müdürlüğü’nde başladı. 1952 yılında Türkiye’ye döndü. Askerlik hizmetinin ardından Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde bulunan Hava Meydanları ve Akaryakıt Tesisleri İnşaat Bölüm Başkanlığı’nda Akaryakıt Tesislerinden Sorumlu Daire Başkanı olarak görev yaptı. Bayındırlık Bakanlığı bünyesinde çalıştığı dönemde Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit ile tanışan ve iyi bir dostluk kuran Necati Akçağlılar, hem Berker hem de Gökyiğit ile dostluklarını iş hayatına da taşıdı.

1956’da bakanlıktaki görevlerinden ayrılan Feyyaz Berker ve Nihat Gökyiğit, Ankara’da küçük bir ofiste mühendislik-danışmanlık şirketi olan Tekfen’i kurarak, iş hayatına atıldı. Tekfen’in üçüncü ortağı olan Necati Akçağlılar, bir yıl sonra Türkiye Hava Meydanları ve Akaryakıt Tesisleri Daire Başkanlığı’ndan ayrılarak Feyyaz Berker, Nihat Gökyiğit ikilisine katıldı. Böylece Tekfen çatısı altında 55 yıldır süren bir ortaklığın temelleri atıldı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ