Antalya'ya turist yağıyor

Ortalama iki dakikada bir uçağın iniş kalkış yaptığı Antalya Havalimanı'na yılbaşından itibaren gelen turist sayısı 4 milyona yaklaştı.
Antalya Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Antalya Havalimanı'na haziran ayının 18 günlük döneminde gelen turist sayısı 921 bin 564'e ulaşırken, yılbaşından bu yana turist sayısı 3 milyon 708 bin 111 oldu.
Antalya'ya yılbaşından bu yana hava yoluyla gelen turist sayısı yüzde 17 artarak 3 milyon 708 bini aştı. 1-18 Haziran'da Antalya Uluslararası Dış Hatlar Terminali'ne 921 bin 564 turist giriş yaptı. Yılbaşından bu yana bölgeye gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 17 artışla 3 milyon 708 bin 111'e ulaştı. 2010 yılının ilk 18 günlük döneminde 827 bin 921 kişi havayoluyla giriş yaparken bu yıl haziranın 18 gününde 921 bin 564 kişi giriş yaptı. Antalya'ya, bu yılın 6 aylık döneminde en fazla turistin, Rusya, Almanya, Ukrayna, Hollanda, Fransa, İngiltere, İsveç, Avusturya, Belçika ve Norveç'ten geldiği belirtildi.
Antalya'da plajlar ve su parkları yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradı. Antalya'da hava sıcaklığı artınca tatilciler hem güneşlenmek hem de serinlemek amacıyla plajları ve su parklarını doldurdu. Otellerdeki havuzlar ve su parkları sıcak hava nedeniyle güneşlenen turistler tarafından doldu. Su kaydıraklarından havuza atlayan turistler renkli görüntüler oluşturdu.
Dolphinland'ta gösteri yapan yunusların gösterisini çok sayıda turist izledi. Antalya Havalimanı İç Hatlar Terminaline gelen yerli turistler ise, okulların kapanması ve senelik izinlerini fırsat bilip Antalya'ya geldiklerini belirterek,"Tatil boyunca deniz ve güneşin keyfini çıkaracağız" dediler.
Rus Woval- İleana çifti ise Antalya'ya ilk defa geldiklerini belirterek, "Türkiye'yi ve Antalya'yı çok beğendik. Deniz ve su parkında çok güzel vakit geçiriyoruz. Eğlenmek için her şey çok güzel" diye konuştu. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri, hava sıcaklığının 32 derece, nem oranının yüzde 70 olduğunu bildirdi. Deniz suyu sıcaklığının 25 derece olduğu Antalya'da hava sıcaklığının hafta başından itibaren yükselmeye devam edeceği bildirildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ