İki günlük LYS maratonu yarın başlıyor

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı olan Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) yarın düzenlenecek Matematik Sınavı (LYS-1) ile başlıyor.
Türkiye'de 81 il merkezi ile Lefkoşa'da gerçekleştirilecek LYS-1 saat 10.00'da başlayacak. Matematik Sınavı'na 624 bin 48 aday girecek.

LYS-1 tek oturumda uygulanacak ve toplam 120 dakika sürecek. Sınavda Matematik ve Geometri testleri yer alacak. Matematik testinde 50 soru olacak ve 75 dakika sürecek; Geometri testinde ise 30 soru için 45 dakika süre verilecek. Geometri testindeki soruların 8'i Analitik Geometri sorusu olacak. Matematik ve Geometri testleri ayrı soru kitapçıklarında bulunacak ve adaylar tek soru kağıdı kullanacak.

Öğleden sonra yapılacak Yabancı Dil Sınavı LYS-5 ise saat 14.30'da başlayacak. Tek oturumda uygulanacak sınavda öğrencilere toplam 80 soruyu çözmek için 120 dakika süre verilecek. Bu sınava 41 bin 580 aday katılacak.

Sınav, Almanca, Fransızca ve İngilizce olmak üzere 3 dilde yapılacak. Bu testlerde kelime bilgisi ve dil bilgisi, Türkçe'den yabancı dile, yabancı dilden Türkçe'ye çeviri ve okuduğunu anlama ile ilgili sorular yer alacak. Testlerin hepsi ayrı soru kitapçığında bulunacak. Aday, LYS başvurusunda belirttiği yabancı dilden sınava girecek.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ