Otogara kim talip oldu?

Yatırımcıların gözleri, mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbul 

otogarının arazisinde.
Mülkiyeti İstanbul Büyükşehir Belediyesine ait İstanbul otogarının arazi satış ihalesinin yapılması durumunda, şu andaki işletmecisi olan ve Metro Turizm'in yüzde 52 civarında payının bulunduğu Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ, 200 milyon dolar civarında teklif vermeyi planlıyor.

Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ Yönetim Kurulu Başkanlığı Danışmanı Necmi Hatipoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İstanbul Otogarı'nın 2019 yılına kadar şirket tarafından yap-işlet-devret modeliyle alınan ihale kapsamında işletileceğini, dolayısıyla şirketin 8 yıl daha işletme hakkının bulunduğunu belirtti.

Otogarın bulunduğu alanın ''rant ve şerefiye'' bakımından çok geliştiğine dikkati çeken Hatipoğlu, otogarın etrafında çok sayıda konut projeleri ve alışveriş merkezleri yapıldığını, dolayısıyla otogarın şehir içinde kaldığını ve çok kıymetli arazi haline geldiğini söyledi.

Şirket olarak otogarın işletmesini devam ettirme ve mülk sahibi olma arzuları bulunduğunu ifade eden Necmi Hatipoğlu, şöyle konuştu:

''Bizim 8 yıllık avantajımız var. İhaleye 3 firma girse ve başka şirket ihaleyi alsa bile, bizim 8 yıllık kullanım hakkı olan bedeli ödemesi gerekecek ki bu çok büyük paralara tekabül ediyor. Bu durumda bizim avantajımız olduğunu söyleyebilirim. Avrasya Terminal İşletmeleri AŞ olarak biz buranın mülkünü satın almak üzere çalışmalara başladık. Bu duyumu aldık. Belediye yetkilileriyle de görüştük. Buna göre hazırlıklarımızı yapıyoruz. İhale süreci henüz açıklanmadı. Hangi tarihte ne zaman yapılacağı, hangi muhammen bedellerle yapılacağı belli değil. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yıl sonunu bulmadan ihale sürecini başlatır diye tahmin ediyoruz. Biz her şeyimizle hazırız. Avrasya'nın başka artıları da var. Burayı alıp otogar olarak da devam ettirebilir. Bizim aynı zamanda AV yapan yapımız var. Sadece otogar işleten değil yatırımcı bir firmayız. Şirketin 168 ortağı var. Türkiye'de otobüsçülükte faaliyet gösteren neredeyse bütün firmaların hisseleri var. Hava alanlarında TAV neyse otogar işletmeciliğinde de Avrasya odur. Türkiye genelinde Kayseri, Samsun, Havza, Çarşamba, Erzincan ve Çanakkale'nin de aralarında bulunduğu 9 otogarı işletiyoruz.''

İhaleyi almaları halinde önceliklerinin otogar işletmeciliği olacağını vurgulayan Hatipoğlu, ''Zaman ne gösterir bilemiyorum ama gelecekte (konut ve alışveriş merkezi projeleri) olabilir. Ancak bunların yapılabilmesi için otogar alanı olarak belediyenin yer tahsis etmesi lazım. İstanbul'da özellikle bayramlarda, asker sevkıyatlarında, yılbaşı günlerinde çevre bağlantı yollarından dolayı korkunç yığılma oluyor. Gelecekte daha rasyonel bir yatırım gündeme gelir ve başka bir yere otogar alanı yapılması söz konusu olursa o işe de talip oluruz'' diye konuştu.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ