365 bin kişi hergün denizde


İstanbul’da köprü trafiğinden kaçanlar, denizyoluna yöneldi. İki yaka arasında denizyolunu kullananlar için ek seferler devreye girerken, İstanbul’da bir günde vapur, motor ve deniz taksiyi kullanan yolcu sayısı 365 bine yükseldi. Köprü trafiği, havayoluna da talebi artırdı. Yüksek geliri olanlar helikopter kiralamaya olan talebi yüzde 30 artırdı.

İSTANBUL’da FSM köprüsünün bakıma alınması karayolunu kullananları çileden çıkartırken, deniz araçlarına talep patladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları, İDO, Turyol ve Dentur talebi karşılamak için ek seferlere yönelirken, Deniz Taksi de taleplere yetişemiyor. İstanbul’da bir günde vapur, motor ve deniz taksiyi kullanan yolcu sayısı 365 bine yükseldi. Böylece çalışmalar nedeniyle denizyolunu kullanan yolcu sayısı da 70 bin yükseldi. Şirketler personelinin taşınması için de deniz yolunu seçerken, yüksek gelirli kesim de helikopter kiralamayı tercih ediyor. Bu dönemde helikopter kiralama şirketlerinin iş hacminin de yüzde 30 arttığı belirtiliyor.
Boş deniz taksi kalmadı
Deniz Taksi hizmetini yürüten Teknomar Denizcilik Genel Müdürü Mustafa Aslan, köprülerin bakıma alınmasının ardından oluşan talebi 16 deniz taksi ile karşılamakta zorlandıklarını belirterek, “Hiç boş taksimiz olmuyor. Geceleri bile dolu oluyoruz. Bu dönemde yüzde 90 doluluğa ulaştık. Deniz taksileri kullanan kişi sayısı yüzde 65 yükseldi. Günlük ortalama 1500 ile 2 bin kişi taşıyoruz. Gelen talebin yalnızca yüzde 39’unu karşılayabiliyoruz. Marta kadar 25 deniz taksimiz olacak ancak bu talebi karşılayabilmek için 100 deniz taksimizin olması gerekirdi” diye konuştu.
Her an zam gelebilir
Deniz Taksi’nin UKOME’nin belirlediği ücretler üzerinden çalıştığını hatırlatan Mustafa Aslan, şunları söyledi: “Şu anda açılış fiyatı 35 lira, mil başına da 20 lira ücret alıyoruz. Her an yüzde 25’lik bir zam söz konusu olabilir. 16 Temmuz’da zam uygulanacaktı ancak bu yoğunluktan dolayı devreye girmedi. Zam uygulandığında açılışta 40 lira, mil başına da 25 lira alınacak.”


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ