Başbakan'dan önemli açıklamalar

Başbakan'dan önemli açıklamalarBaşbakan Recep Tayyip Erdoğan, TOBB delegelerine sesleniyor.


Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Merkez Bankası rezervlerini göreve geldiğimizde 27,5 milyar dolardan aldık. Şu an itibariyle, bazı özel kampanyalara rağmen 121 milyar dolar seviyesine birlikte ulaştırdık. Bizim bir de Uluslararası Para Fonu ile maceramız vardı. Bu borç ilişkisini uzun bir aradan sonra tarihe havale ettik. O da bitti. Şu anda da biz IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz.”
“Türkiye hem gıptayla izleniyor, hem örnek alınıyor, hem de takdir ediliyor. 10,5 yıl boyunca ekonomide elde ettiğimiz başarıları hem iki kavramla izah ettim. Bunlardan biri güven, diğeri istikrardır. 2002 öncesi Türkiye’yi sizler çok iyi hatırlıyorsunuz. Çünkü sizler bu acıları çektiniz. Siyasetteki istikrarsızlığı, belirsizliğin faturasını sizler, bizler hep birlikte ödedik. Millet bunu maalesef çok acımasız ödedi. Dış politikadaki pasifliğin aynı şekilde bedelini bu millet hep birlikte ödedi. Bu ülke üç haneli yüksek enflasyon gördü. Hukuk sistemindeki keyfilik hep millete, sizlere fatura edildi. Bütün bunlara ek olarak belli dönemlerde ağır baskılar yaşadınız, takibata uğradınız, haksız rekabete maruz kaldınız. 10,5 yıl boyunca bütün bunlara son verdik ve mali disiplinden taviz vermedik. Bundan sonra da vermeyeceğiz. Milletimizin olduğu kadar sizlerin de ufkunu açtık, önünü açtık.”
“Bugün elde ettiğimiz başarılar hiç kuşkusuz siyasette, demokraside, dış politikada gerçekleştirdiğimiz reformların eseridir. Demokraside en ufak bir geriye gidişin faturasını önce sanayici öder, sizler ödersiniz. Dış politikadaki en küçük bir ilkesizliğin bedelini sizler ödersiniz, milletimiz öder, hep birlikte öderiz. Biz bugünlere gerçekten çok zor şartlar altında ulaştık. 10,5 yıl boyunca Türkiye’yi bu seviyeye getirmek için ne badireler atlattığımızı sizler de çok iyi biliyorsunuz. İnanın bir kez boyun eğseydik, bir kez taviz verseydik Türkiye’yi böyle 3 kattan fazla büyütemezdik. Formül çok ama çok net kardeşlerim. Eğer ekonomideki kazanımlarımızı koruyacaksak demokrasiye sahip çıkacağız. Eğer ekonomiyi daha da büyütmek istiyorsak demokrasiye daha fazla sahip çıkacağız. Eğer bugün elde ettiğimiz kazanımları korumak, daha da arttırmak istiyorsak demokrasinin üzerine büyük bir hassasiyetle eğilecek, demokrasiyi daha ileri noktalara taşımaya gayret edeceğiz. TOBB’un bundan sonra da kazanımlarımıza en güçlü şekilde sahip çıkacağına inanıyorum. Herkes bizi sevmek zorunda değil. Bunu samimi söylüyorum. Böyle bir mecburiyet yok. Biz 76 milyonun tamamının hükümetiyiz. Seven sevmeyen farketmez. Biz bu millete efendi olmaya değil, bu millete hizmetkâr olmaya geldik.” (Mynet)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ