ÇOCUK BÜYÜTMEYE AYRILAN VAKİT KAYIP OLARAK GÖRÜLMEMELİ


Evlenmeden önce bir bebeği kucağına dahi almamış olan bir kadın, eşi çok istediği halde kendisi bir çocuğa nasıl bakacağı hakkında bilinçsiz olduğundan evlat sahibi olmaktan korkabiliyor. Oysa bebek bakımı için çeşitli kaynaklardan, uygulamalı olamasa da teknik bilgi almak için hamilelik süresi yani dokuz ay yeterli bir süredir.
Bununla birlikte, yeni bir bebek yüzünden tüm aktivitelerinden uzaklaşacağını düşünen bir kadın “Bebek doğduktan sonra en az üç sene eve bağlanmam gerekecek” düşüncesiyle kariyer ya da farklı sosyal aktivitelerinden mahrum kalmaktan çekiniyor. Böylece eşini bir şekilde oyalamaya çalışıp, bebek fikrini sürekli erteliyor. Günümüz dünyasında iyi bir çocuk yetiştirmek, bir başarı unsuru olarak kabul edilmiyor maalesef. Oysa Efendimiz (s.a.v), kişinin, yetiştirmiş olduğu hayırlı evladı vesilesiyle, öldükten sonra dahi amel defterinin kapanmayacağını müjdeliyor.

ÇOCUK ALLAH’IN LÜTFU OLARAK GÖRÜLMELİ

Gazeteci-Yazar Ahmet Taşgetiren bir yazısında eşlere yönelik şu tavsiyelerde bulunuyor: “İş hayatı ve annelik arasında kadının anneliğini koruyacak dengeler kurulmalı. Çocuk, anne baba için bir korku alanı olmaktan çıkmalı. Çocuk, anne baba için bir yük olarak algılanmamalı, Allah’ın lütfu gibi görülmeli. Bu noktada özellikle “anneliğe ne kadar değer verilirse az” olduğu bilinci tüm topluma empoze edilmeli. Çocuğun getirdiği sorumluluk erkek ve kadın tarafından adilane paylaşılmalı...”

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Darüşşafaka Bağışlarınızı bekliyor

ONLAR BİR ZAMANLAR SEKS SEMBOLÜYDÜ